Начало
 
 

Румен Радев просто спазва медийна хигиена

23.11.2018 /12:00 | Автор : Павлета Давидова | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Румен Радев е високо над шоуто на Слави Трифонов

Самозабравянето в България е станало епидемия. Свикнахме да го виждаме при охранени или мечтаещи да се охранят политици. Виждаме го и от страна на мастити бизнесмени. За капак един шоумен реши да го играе олицетворение на целия български народ.

Екипът на "Шоуто на Слави" видимо се е самозабравил и си е повярвал твърде много. Няма как иначе да си обясним бяса, който предизвика отказът на президента да седне на диванчето пред камерите им.

Румен Радев не уважавал суверена и целия народ, щом не се отзовал на поканата на Трифонов. Тъй рече височайшият шоумен! Какво му дава право да се цупи тъй арогантно?

Какво би станало, ако всеки се изживява като последна инстанция, привикваща държавниците? Нима всеки политик е длъжен да търчи подир всяка хрумка от водещ на шоу, на сутрешен или вечерен блок?

Откога екипът на едно предаване олицетворява целия български народ? Откога едно вечерно шоу се оказа най-важната трибуна за изява на президентската институция? Политиката не е шоу и не бива да бъде превръщана в такова! Вярно, че някои участници във властта ни карат да се чудим дали не гледаме слаба комедийна пародия...

Защо трябва да се сърдим на държавния глава, че спазва медийна хигиена? Премиерът щял да отиде при Слави, не знам си кой още също. Борисов обича да ходи в сутрешните блокове, да се включва по телефона в различни предавания. Като нищо ще се разпише и в някое реалити - за него славата е допинг. Особено ако му задават удобни, беззъби и предразполагащи за самохвалство въпроси.

Хубаво би било известните личности да не се самозабравят. Особено ако все още не са канонизирани за светци. И да се обявяват за мой избраник, само ако съм гласувала за тях и съм ги упълномощила изрично! Определено не държа президентът или премиерът на България да се превръщат в пионка за търсачите на евтин медиен рейтинг. А може би на играчите за политическа изгода?


 

Сподели в
 

Като цяло нашата професия изключително девалвира в последните години. Благодарение и на нас, може би, защото проявяваме прекалена поносимост и толерантност към уродливите явления.

16.10.2019/16:51

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете "ясно изразено медийно пристрастие, както и риторика на нетърпимост" на политици в предизборната кампания и на парламентарните избори в Полша, но като цяло организацията смята, че вотът е преминал добре, информира АП.

15.10.2019/16:52

“Слезеш ли от екрана, след три дни са те забравили”. Бригита Чолакова често казва тези думи и в приятелска компания, и на живо от екрана на БНТ.

14.10.2019/16:52

Журналистите от френския "Монд" вече могат да избират кой да купува акции от вестника им – след публична битка със собствениците заради намесата на противоречив чешки магнат, пише Columbia Journalism Review.

13.10.2019/14:35

На 8 октомври 2019 г. в салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора се състоя тържество за отбелязване на 25-годишнината от издаването на в. „Литературен глас“.

12.10.2019/17:15
 Реклама

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 24 гости

Бързи връзки