Отличават Анелия Крумова в конкурса „Стоян Михайловски”

30.10.2018 /14:35 | Източник: novjivot.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Награди очакват Анелия Крумова явно и в бъдеще

Единадесетокласничката от кърджалийското СУ „Петко Р. Славейков“ Анелия Крумова стартира и тази учебна година своя маратон от престижни литературни и журналистически награди.

Настоящата главна редакторка на училищния славейковски вестник УПКО и стажантка в БНР – Кърджали, Анелия Крумова е на абсолютния връх в един от най-престижните ученически конкурси в страната.

Преподавателка по литература на Анелия и неин ментор в журналистическия клуб „Славейков“ е учителката Антония Маровска, която сподели щастието и гордостта си по време на награждаването в Русе.

В навечерието на един от най-българските празници - 1 ноември, Деня на народните будители, в Русе се състоя ежегодното награждаване на първенците в Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе 2018.

11-ото издание на конкурса бе посветено на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и честването на 140 години от рождението на Пейо Яворов. Обявените теми бяха: „Душата ми е стон” – в раздел „Литературно творчество“, и „Знаеш ли ти кои сме?” – в раздел „Журналистика“.

Представи анализ в „Знаеш ли ти кои сме?“

В конкурса участваха 103-ма млади автори от цялата страна със 137 творби. Възпитаничката на журналистически клуб „Славейков“ Анелия Крумова, бе сред участничките. След като няколко поредни години Голямата награда – статуетка „Стоян Михайловски” за журналистика – индивидуална, не бе връчвана, тази година бе заслужено присъдена на Анелия.

Призът, който получи младата журналистка, е с най-голяма тежест в конкурса. Ученичката представи на ерудираните членове на журито 2 поетични творби, анализ по темата „Знаеш ли ти кои сме?“ и интервю с Емилия Минчева – бивш главен редактор на ученическия в. УПКО и настоящ журналист в телевизия ВВС.

Тези материали всъщност изпращат Анелия на върха. Председателят на журито, доцент д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”, проведе личен разговор с Анелия веднага след края на церемонията. Той я поздрави и й даде насоки за бъдещото й развитие.

Припомняме, че Анелия бе лауреат на същия конкурс през всяка от изминалите 2 години, като получи специална награда за силно представяне в двата раздела – литературно творчество и журналистика. Екипът, който Анелия и ръководителката й Антония Маровска създадоха в журналистическия клуб „Славейков”, е все по-успешен.

Свързани:  Днес отличават ученици за литературно и журналистическо есе

Около 120 млади автори от различни градове в България се включиха в XI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”.
Дата: 27.10.2018


 

Сподели в
 

Според Софийска районна прокуратура директорът на "Новини и актуални предавания" на Нова телевизия Миляна Велева не е автор на разпространените в интернет т.нар. „Професионални насоки 2020 г.“ за отразяване на новините, а приписваният й мейл е фалшив.

13.08.2020/14:14

Пандемията накара не един или два бизнеса да се приспособят към условията на изолация, за да продължат съществуването си.

12.08.2020/13:44

Иран спря вестник, публикувал изказване на експерт, според когото официалните данни за заразяванията и смъртните случаи от коронавирус в страната отразяват едва 5 процента от истинския брой, предаде АП, като се позова на агенция ИРНА.

11.08.2020/14:02

Настоящият беларуски президент Александър Лукашенко гласува на изборите за държавен глава на страната. Той посети избирателната секция No 1 в сградата на Държавния университет за физкултура в Минск.

10.08.2020/12:00

Преподаватели от Софийския университет "Свети Климент Охридски", Нов Български университет и Университета за архитектура, строителство и геодезия подкрепха протестите и поискаха оставката на правителството.

09.08.2020/14:22

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Огнян Стефанов е едно от най-запомнящите се, одумвани, коментирани заплашвани и подложени на физическа разправа „лоши момчета“ на скандалния ни „преход“, открояващо се независимо перо в днешната ни журналистика, свързано с авторитетния сайт Фрог нюз…

29.07.2020 /17:45 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

След като успя да разбуни духовете с книгите си „Зад завесата на соца“ и „Зад завесата на прехода“, журналистът Калин Тодоров сложи завършека на трилогията със „Зад завесата на демокрацията“, която от днес е вече по книжарниците, издадена от „Изток-Запад“.

22.07.2020 /23:12 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В дни на съдбовни изпитания, каквито преживяваме сега – от пандемия до политически, - паметта ни търси упование и опит в нелеката българска съдба – онези така нужни ни и днес опорни точки, за да я променим в името на едно достойно бъдеще. И пред очите ни застава великият летописец на българската свобода с безсмъртните му „Записки по българските въстания“ - Захарий Стоянов. А днешните събития по странно съвпадение стават в годината на неговата 170- годишнина от рождението му…

20.07.2020 /17:56 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В тия дни на небивало напрежение, когато в цялата страна улиците и площадите кипят от недоволството на народа и искането за оставка не само на правителството, а и на главния прокурор Иван Гешев, точно по това време се случи нещо интересно, което би могло да се нарече съвпадение, но в никакъв случай не е случайно. Състоя се и премиерата на новата книга на най-уважаваната българска журналистка Анна Заркова, емблематична със своите задълбочени разследвания и анализи на най-важни и тревожни явления в нашия обществен живот, които притежават и актуална непреходност. И сега, когато над мощните протести кънти името на Гешев, в ръцете ни е солидният том на Заркова: „Главните прокурори от Татарчев до Гешев“.

16.07.2020 /20:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Авторът на първата българска печатна книга Филип Станиславов бе почетен в скромна церемония в град Никопол, съобщиха от местното читалище „Напредък”.

08.08.2020 /11:27 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Вълнуващи спомени от първите си артистични прояви в детски радиопредавания разказва известната актриса и поетеса в специално интервю пред Мария Спасова, подчертавайки: „Там се срещнах с хора, които са мой университет за цял живот. Преди всичко това са Валери Петров, Ангел Вълчанов, Леда Милева”.

06.08.2020 /18:35 | Автор: Мария Спасова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ изразява дълбокото си възмущение и категорично осъжда поредното посегателство срещу журналисти при изпълнение на професионалния им дълг, както и над упражнилите правото на свободно слово и на протест граждани по време на конференцията на управляващата партия ГЕРБ в София. Ако живеем в правова държава, реакцията на правоохранителните и правораздаващите органи трябваше да е незабавна. Къде е тя?

06.08.2020 /13:45

„Този план ще върви ръка за ръка с Плана за действия за европейска демокрация, който ще бъде насочен към повишаване на устойчивостта на нашите демократични системи и към укрепване на свободата и плурализма на медиите,” пише зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по ценностите и прозрачността Вера Йоурова в отговора си на писмото на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова от 10 април т. г., настояващо във възстановителните планове за Европа след кризата с коронавируса да бъде включено и подпомагането на медиите, журналистите и свободата на словото.

24.07.2020 /17:12

УС на СБЖ излезе с декларация, настояваща за изтегляне на внесения в НС от Вежди Рашидов законопроект за промени в Закона за радиото и телевизията, докато той не бъде подложен на широко обществено обсъждане. Изразена е също тревога от негативни и злепоставящи внушения и обобщения, отправени от прокуратурата към "свободните" журналисти.

14.07.2020 /17:42

 Мнения

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

На 18 юли, 183 години след рождението ти, още търсим и жадуваме чистата и свята република, заради която увисна на бесилото. Днес висиш и на портрет в кабинетите на първите държавни и партийни ръководители. Но нито сме чиста, още по-малко свята, поклон към тези, които го сториха, че България стана република преди 74 години, та поне нещо от завета ти да е изпълнено.

13.07.2020 /16:29 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки