Политика за защита на личните данни

23.07.2018 /12:21 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Съюзът на българските журналисти (СБЖ), като администратор на лични данни прие Правилник за мерките и средствата за защита на личните данни, събирани, обработвани, съхранявани и предоставяни от СБЖ.
Правилникът е изготвен в съответствие с разпоредбите на Регламент 2016/679 и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и подзаконовите му актове (така, както се променят).
Адрес за контакт с администратора СБЖ - Съюз на българските журналисти:


гр. София, 1000
ул. "Граф Игнатиев" 4
sbj_bg@mail.bg
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
https://sbj-bg.eu

Длъжностното лице по защита на данните dpo.sbj@gmail.com
СБЖ събира, обработва и съхранява лични данни, необходими за конкретни, точно определени и законни цели, въз основа на нормативно установени задължения и/или в изпълнението на задачи от обществен интерес и в съответствие с чл. 6, ал. 1 от Регламент 2016/679.
СБЖ поддържа личните данни във вида и формата, които позволяват идентифициране самоличността на физическите лица за срок не по-дълъг от необходимия за изпълнение на целите, за които личните данни се обработват.
Притежателят на личните данни изразява свободно своето съгласие относно обработването на отнасящи се за него лични данни.
Субектът на данни има право по всяко време на обработването да поиска блокиране или унищожаване (изтриване) на събрани за него лични данни, в случаите, когато оспорва тяхната точност или обработването им е незаконосъобразно.
Служителите на СБЖ обработват лични данни законосъобразно и добросъвестно; използват личните данни, до които имат достъп, съобразно
целите, за които се събират и не ги обработват допълнително по начин, несъвместим с тези цели; актуализират регистрите на личните данни (при необходимост); заличават или коригират личните данни, когато се установи, че са неточни или непропорционални по отношение на целите, за които се обработват; поддържат личните данни във вид, който позволява идентифициране на съответните физически лица за период не по-дълъг от необходимия за целите, за които тези данни се обработват;

За неспазването на разпоредбите на настоящата инструкция служителите на СБЖ носят отговорност по Закона за защита на личните данни и Кодекса на труда.

За контакт с Комисията за защита на личните данни:
София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки