Начало
 
 

БНТ обсъжда как да промени досегашното си лого

08.06.2018 /13:54 | Автор : Айше Сали | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


БНТ обяви конкурса за новото си лого на 5 юни

Българската национална телевизия участва в дискусия на Съюза на българските художници за новото лого на обществената медия.

Генералният директор Константин Каменаров увери художниците и графичните дизайнери, че конкурсът за нов основен графичен знак на телевизията и четирите ѝ програми ще бъде проведен професионално и е отворен към диалог с гилдията.

Уточняването детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица.

Още с обявяването конкурсът за ново лого на БНТ породи дискусия сред българските художници и графични дизайнери. Защо обществената телевизия иска да смени добре познатия графичен знак, каква ще бъде наградата за най-добрите предложения и кой ще ги оценява? Така звучаха основните въпроси на гилдията.

Каменаров иска символът да е бляскав  

Зам.- председателят на Съюза на бъргарските художници (СБХ) Атанас Стайков заяви: Колегията дизайнери е притеснена от трудността на задачата и от малкия срок.

Според графичния дизайнер Филип Бояджиев основното нещо, когато се прави едно лого, е да се съотнесе визията, написана на хартия в някакъв визуален материал: "Такова нещо като тип стратегия, всички ще се съгласим, че в случая няма", заяви дизайнерът.

Основното лого на БНТ трябва да символизира обществената ѝ функция като национална институция и обективен източник на информация. Логата на четирите канала от своя страна трябва да бъдат производни на основния графичен знак и да отразяват особеностите на всеки един от тях.

Константин Каменаров заяви: "Искам новото лого да бъде модерно, искам да бъде бляскаво. Желанието ни е да направим напълно отворен конкурс за всякакви идеи, хрумвания и креативност".

Уточняването на детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица. А как ще изглежда то, ще видим през новия телевизионен сезон, обещават от медията.

Крайният срок за изпращане на предложенията е 5 юли 2018 г.


 

Сподели в
 

Върховният съд на Словакия потвърди присъдата от 25 години затвор за убиеца на разследващия журналист Ян Куцяк, предаде ДПА.

03.12.2020/15:25

Кампанията на Фондация „Медийна демокрация“ е част от инициативата „От нас зависи“ на Гражданско обединение „Равни БГ“.

30.11.2020/15:25

Програма „Хоризонт“ на БНР спазва своята обществена мисия. Това е основното заключение в приетия с 5 гласа „за“ от СЕМ доклад от дирекция „Мониторинг и анализи“ относно спазването на законовото изискване за плурализъм на гледните точки в програмата.

27.11.2020/15:25

Бившият собственик на спрялата телевизия Би Ай Ти коментира изследването на Международния център по журналистика и Колумбийския университет на тема „Журналистиката и пандемията“.

26.11.2020/14:05

Детският радиохор спечели първа награда в международния конкурс "Ян Сибелиус фест" (Финландия), съобщиха от БНР. Събитието е било организирано дистанционно.

25.11.2020/20:10

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Те са различни по съдба, националност, възраст, професионален път – но ги обединява едно: приели са нелеката участ на българите като своя мисия, отдали са най-добрите си години да им помагат в изстрадани, най-решаващи за бъдещото им времена.

30.11.2020 /16:23 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В памет на големия български публицист и символ на непримиримата гражданска съвест, станал жертва на "белия терор" през 1925-та именно заради честното си и остро журналистическо перо, публикуваме откъс от книгата на Велислава Дърева „Атентатът`25. Денят, в който се отвориха портите Адови”

20.11.2020 /12:06 | Автор: Велислава Дърева | Източник: СБЖ

Навършиха се 100 години от смъртта на автора на „10 дни, които разтърсиха света” - легендарната хроника на обрата от 1917-та. А преди това журналистът от САЩ издава „Войната в Източна Европа” - резултат от обиколката му из балканските и източноевропейските страни през 1915-та. В София се среща с Йосиф Хербст, който му синтезира македонския стимулант на политическите решения у нас. Рид открива и откъде иде „подкупничеството” из нашите земи.

19.11.2020 /19:35 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Георги Атанасов няма нужда от никакво специално представяне – най-добре го представя дългогодишната му и изключително ползотворна журналистическа дейност, непрекъснатите му срещи чрез радио, телевизии, вестници с многохилядните почитатели на журналистическия му талант, които търсят мнението му по актуалните проблеми, които ги вълнуват. Верния и задълбочен анализ, силното българско слово…

16.11.2020 /11:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 1866 г. Петко Рачов Славейков основава в. "Македония" в Цариград. "Македония" е български вестник, който излиза в османската столица от 3 декември 1866 до 25 юли 1872 г.

04.12.2020 /14:05 | Източник: Банкеръ

На 24 септември 1885 г. с първия брой на в. „Време“ в Силистра стартира издаването на вестници. Така на практика преди 135 години се „роди“ журналистическата преса в Крайдунавска Добруджа, както наричат областта.

03.12.2020 /15:47 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Талантът и моралът на големия български публицист, „безследно изчезнал” заради острото си перо и гражданската си съвест при „белия терор” през 1925-та, вдъхновяват и мотивират и днес Съюза на българските журналисти. Девизът „Никому в угода, на никого напук” е девиз и на СБЖ.

20.11.2020 /11:29

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова гостува в предаването „Делници” на телевизия „Евроком” и отговори на въпроси на водещия Николай Колев по актуални теми от дейността и позициите на СБЖ.

18.11.2020 /21:35

По повод лансирания от правителството Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява следното становище:

17.11.2020 /17:27

 Мнения

Предложените промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) приличат и са адекватни на политиката и практиката на управляващата коалиция у нас. Все едно здравният министър да проверява качеството на пътищата от джипката на премиера, а министърът на културата да дава указания за здравеопазването и промени в правилата за предпазване от коронавируса...

15.11.2020 /07:05 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

С предложените поправки ЗРТ заприличва отново на многократно кърпен и с петна асфалт от медийната мрежа.

14.11.2020 /11:08 | Автор: Проф. д-р Петко Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки