83-годишният тв ветеран Лари Кинг се връща на работа

15.09.2017 /09:01 | Източник: БТА/ СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Лари Кинг днес – кой би му дал 83 години? Никой

Прочутият американски телевизионен водещ и журналист Лари Кинг съобщи, че е бил опериран за отстраняване на малък злокачествен тумор.

Той каза това в интервю за списание "Ю Ес уийкли", цитирано от Асошиейтед прес и ТАСС.

Според 83-годишния Кинг туморът на белия дроб е бил открит при рутинен преглед. Докторите казали, че раковото заболяване е било в първи стадий и Кинг е имал късмет, че болестта е открита толкова рано.

Операцията е била извършена през лятото в клиника в Лос Анджелис, Калифорния. Две недели по-късно Кинг се е върнал на работа. "Показаха ми снимките от последния рентгенов преглед на гръдния кош и той е абсолютно чист", каза тв водещият.

Кинг е имал здравни проблеми в миналото, включително инфаркт и рак на простатата. Бил е пушач, но е отказал цигарите през 80-те години.

Лари Кинг е в журналистиката почти 60 г. През това време е взел над 50 000 интервюта от президенти, политици, обществени дейци, хора на изкуството. Дълги години бе "звезда" на телевизия Си Ен Ен и е носител на редица професионални награди.

Свързани:Обвиниха Лари Кинг в подкуп

Тези дни в Украйна се разгоря поредния медиен скандал с политически привкус. Този път той е с международен характер и в него е замесен най-маститият тв журналист на САЩ Лари Кинг, когото депутатът от Радата Сергей Лешченко обвини, че е получил $225 хиляди от украинската Партия на регионите.
Дата: 23.08.2016

Лари Кинг: Как да си страхотен тв събеседник

Приятно е да слушаш хора, които владеят ораторското изкуство. Но не на всеки му се получава. Едни изпитват ужас от публични изяви, други не знаят как да започнат разговор и да поддържат беседа, трети не харесват гласа си, дикцията и пр.
Дата: 31.05.2015

Лари Кинг се връща в радиото

79-годишният легендарен журналист ще чете ежедневния информационен бюлетин, а рубриката му ще се излъчва от 50 радиостанции в САЩ.
Дата: 10.11.2013

Легендата Лари Кинг - водещ в Russia Today

Легендарният водещ с фамозните тиранти Лари Кинг ще води свое авторско предаване в телевизия Russia Today (RT), за което съобщи в своя профил в туитър главният редактор на медията Маргарита Симонян.
Дата: 29.05.2013

Лари Кинг се завръща като телевизионен водещ

След 25 години в ефира на CNN и оттеглянето си от новинарската медия американският журналист Лари Кинг сяда отново в стола на водещия пред камерите, този път на телевизионната интернет мрежа Ora.tv.
Дата: 13.03.2012

Кой наследи тирантите на Лари Кинг?

Скандалният журналист Пиърс Морган не можа да задържи рейтинга на Пари Кинг в Си Ен Ен. Всъщност Кинг реши да "окачи тирантите си на стената" след 25 години като водещ на "Лари Кинг Лайв" (ЛКЛ) по Си Ен Ен.
Дата: 17.03.2011

Кралят на шоуто се завръща

Ветеранът на ТВ интервюто, който напусна шоуто на CNN "Larry King Live" след 25 години през декември, пуска серия комедийни шоу соло програми през април и работа под заглавие "Larry King: Standing Up", съобщават продуцентите.
Дата: 23.02.2011

Лари Кинг каза само „Довиждане”, не „Сбогом” на телевизията

Четвърт век очевидно е достатъчен, но дали? Поне за Лари Кинг, емблематичния водещ с червените тиранти, който слезе от екран след 25 години в култовото ток-шоу Larry King Live по Си Ен Ен.
Дата: 25.12.2010

Лари Кинг събра на сбогуване над 2 млн. зрители

Рекорден брой зрители са гледали последното предаване “Шоуто на Лари Кинг”, което беше излъчено по Си Ен Ен тази седмица. Възрастта на зрителите е била между 25 и 54 години.
Дата: 18.12.2010

Днес Лари Кинг слиза от екран

Последното шоу на легендарния водещ ще бъде излъчено днес. С него кралят на TV ефира завършва своята 25-годишна роля в "Larry King Live".
Дата: 16.12.2010

С Лари Кинг може да си отиде и телевизия Си Ен Ен

Всяка вечер, 7 дни в седмицата, Лари Кинг е на обичайното си място зад старомодния микрофон с прекомерно големите си очила и особения мъглив глас, посочва в портрет "Сега".
Дата: 07.07.2010

Ветеранът Лари Кинг спира вечерните си интервюта по CNN

Ветеранът на телевизионната журналистика Лари Кинг съобщи, че ще сложи край на нощното си "Larry King Live" шоу по CNN тази есен след 25 години на екран, съобщи "Стандарт".
Дата: 30.06.2010


 

Сподели в
 

Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок спира 112 свои печатни издания. 36 от регионалните вестници ще бъдат закрити, 76 ще продължат да работят, но само онлайн.

29.05.2020/14:05

"С периодичния печат хората се информират в дълбочина. А той е сред силно пострадалите в кризата", посочва в интервю пред "24 часа" издателят Стефан Тамбуев.

28.05.2020/14:04

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн запази хладнокръвие по време на земетресението в района на столицата Уелингтън, докато даваше интервю на живо за телевизията, предаде Ройтерс.

26.05.2020/14:01

Във връзка с необходимостта от освобождаване на радиочестотен спектър в обхват 700 MHz се налага промяна на част от използваните в България телевизионни канали за разпространение на цифрова ефирна телевизия.

25.05.2020/13:55

Кой има нужда от Индекса за свобода на словото на „Репортери без граници“, доколко е важен за медиите и правителствата в различни държави по света и как влияе на обществените нагласи към тях – поглед отвън и отвътре.

24.05.2020/15:21

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки