Над 86 000 зрители събира „Пътуващото лятно кино с БНТ1”

10.09.2017 /17:05 | Автор : Айше Сали | Източник: БНТ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Лятното кино тръгна през юни от Борисовата градина

След многото покани за прожекции на открито закрихме VI сезон на "Пътуващото лятно кино с БНТ1". Екранът под звездите се завърна на Лятната сцена в Борисовата градина с филма "Слава" на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

Лятото дойде и отново стана време за турне. За шести път поехме към срещи под звездите, а големият екран и новото българско кино ни помагаха по пътя.

С любовта на зрителите и енергията на посланиците на кампанията магията стана още по-голяма. И видяхме как вълшебството на седмото изкуство възражда все повече летни кина в България.  

Севда Шишманова, програмен директор на БНТ1: „Според мен много важно беше, че тази година Лятното кино успя да мине през голям брой малки населени места. Там, където български филми не са показвани повече от 25 години. БНТ1 е направила 168 прожекции, показала е 57 нови игрални български филма и на практика в много голяма степен, с огромно удоволствие е изпълнявала своята обществена мисия - да осигурява на всички зрители равен достъп до кино и култура”.

Пътешествието ни отведе при неподозирани филмови герои, съживи спомените и донесе още обещания следващата година нашето пътуващо кино да гостува на възстановени летни кина.

След като посетихме 24 населени места, с "Пътуващото лятно кино на БНТ1" се върнахме отново на лятната сцена в Борисовата градина, за да прибавим към 85 хилядите зрители още 1500.

Под звездите ги събра филмът "Слава", а за да им пожелае приятно гледане, дойде режисьорът Петър Вълчанов.

Петър Вълчанов, режисьор: „Благодарение на тази инициатива се възстановява доверието на българския зрител към българското кино. И това е много важно. Например това бе една от най-многолюдните прожекции на филма ни”.


 

Сподели в
 

Седмица след като подаде оставка, разтърсила британското правителство, бившият външен министър Борис Джонсън се върна към журналистиката в еврофобския всекидневник „Дейли телеграф”, предаде АФП.

17.07.2018/09:02

Т.нар. законопроект на Пеевски не е за медиите, а е за пред някаква външна страна, пред която ДПС трябва да покаже, че е демократично и че неправилно ни упрекват за липса на свобода на словото, каза журналистката на дискусията в СБЖ за състоянието на журналистиката у нас и допълни:

16.07.2018/18:52

Нека да нямаме илюзии, каквото мнозинството си е наумило, това прави и няма начин с нашите демократични средства да се борим с този диктат на една т.нар. шайка, на една организирана престъпна група, заяви журналистката на дискусията в СБЖ за състоянието на медиите у нас и допълни:

16.07.2018/15:25

Дирекция „Култура” на Софийската община приема последните предложени за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2018 г., съгласно Статута на наградите, обявяват организаторите.

16.07.2018/09:01

13 журналисти от Русе и региона участваха в практическото обучение за работата с регистри и бази данни. Събитието се проведе в Регионалния музей в Русе и в партньорство с екипа на Arena Media TV.

15.07.2018/09:07
?>

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Журналистическа дискусия за състоянието на българската журналистика, за защита на правата на журналистите и на свободното слово, клуб „Журналист“, СБЖ, София

13.07.2018 /12:33

Преди десетилетия големият публицист Юлиус Фучик написа, че „Истината ще победи, но е необходимо решително да ѝ се помага.“. Днес тази мисъл звучи с още по-голяма сила, особено когато отваряме голямата тема за истината за медийната среда в България.

13.07.2018 /00:02

УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение и остър протест от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.

08.07.2018 /12:58

 Мнения

Историята е проста. В няколко поредни петъка Слави Трифонов в своето предаване по Би Ти Ви учи Кристиан Талев, наричан още Криско, как се прави шоу. Хрумването е кръстено „Експериментът „Гледай как се прави”.

24.06.2018 /15:19 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Агонията на в. „Стандарт“ продължава и тя ще е много мъчителна и болезнена, защото няма пари дори за морфин. Не е за вярване, че ръководството на любимия и предпочитан от мнозина вестник завърза камъка и пусна на дъното най-стойностните си автори. Какво ли чудо трябва да стане, за да се възроди от пепелта този „Феникс“, от който нищо не е останало, освен пречупените му криле!

15.06.2018 /16:05 | Автор: Оля Ал-Ахмед | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 41 гости

Бързи връзки