Начало
 
 

Община Нова Загора връчи наградата „Личност на 2016 година”

21.12.2016 /18:10 | Автор : Нина Динчева | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Всички наградени на церемонията в Нова Загора с отличията си

„Личност на годината” стана изпълнителният директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2” ЕАД инж. Живко Динчев. А призът в категория „Журналист на годината” бе присъден на Цанко М. Цанев, председател на Дружество Нова Загора при СБЖ и управител на Радио „Нова” - Нова Загора FM

Община Нова Загора за пореден път организира официалната церемония „Личност на годината”. В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово и на прага на Новата 2017  г. кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип засвидетелстваха своето уважение към хората, участвали активно в обществения живот на общината, допринесли с упорития си труд и креативни идеи за градивното й  успешно развитие.

В Клуба на дейците на културата кметът Грозев и заместниците му посрещнаха официалните гости, сред които бяха и Галя Захариева, народен представител в 43 народно събрание,  председателят на Общински съвет Нова  Загора -  Георги Николов, Веска Вълчева, заместник-управител на Сливенска област.

По традиция в навечерието на празника на добротата – Коледа, ръководството на Общината връчва и приз „Добро сърце” на тези, които безрезервно отдават своята загриженост и топлота, вдъхват надежда, успокояват и окуражават хората в нужда.

Тази година отличието отиде при ученичката Деница Атанасова от СУ „Христо Ботев”, инициатор на множество дарителски кампании, активен член на Ученическия съвет на учебното заведение, отдадена на призванието да прави добро, отговорна и добронамерена. Наградата на Деница Атанасова бе връчена от Ивайло Енев, заместник-кмет на община Нова Загора.

За пета поредна година Община Нова Загора отличи човека, защитаващ обществения интерес, зачитащ личното достойнство и неприкосновеността на личния живот, журналиста с доказани качества - иновативен, безпристрастен, колегиален и винаги обективен и точен.

Призът, в категория „Журналист на годината” бе присъден на Цанко М. Цанев, председател на Дружество Нова Загора при СБЖ и управител на Радио „Нова” - Нова Загора FM  93.0 MHz. Наградата – Плакет на Община Нова Загора и картина от български художник връчи  Галя Захариева, народен представител в 43 Народно събрание.

През отиващата си 2016 година община Нова Загора продължи да се развива динамично. Знаково беше обновяването на възлови улици в гр. Нова Загора  –  „Васил Левски”, „Градинска”, „Народни будители” и др. Основните критерии при избора на победител в категория „Обект на 2016 г.” са качество на строителство, разположение на обекта, ползата за обществото и влияние върху околната среда. Оценяват се също: оригиналността на концепцията, устойчивост, естетичност и външен вид в хармония с градската среда.

За „Обект на 2016 г.” беше избрана главната улица в гр. Нова Загора  - „Васил Левски”, а наградата връчи заместник-кметът Маргарит Тодоров. Отличието бе прието от кмета Николай Грозев

На церемонията беше отличен и най-добрият бизнеспартньор на Община Нова Загора - отговорен в работата си, коректен, реализирал много от мащабните проекти в общината. Негова е заслугата за успешното обновяване на редица улици в град Нова Загора. Светла Стоянова, заместник-кмет на Община Нова Загора,  обяви и връчи наградата за „Успешен бизнеспартньор за 2016 г.” на Господин Господинов, управител на  ДЗЗД „Пътно поддържане” ЕООД.

Особено емоционален бе дългоочакваният момент – обявяването на „Личност на 2016 година”. За проявената социална ангажираност и съпричастност към икономическото развитие на областта, високия професионализъм и отговорност членовете на комисията присъдиха „Личност на 2016 година” на  изпълнителния директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2”  ЕАД  инж. Живко Динчев. Отличието връчи кметът Николай Грозев. 

Инж. Живко Динчев благодари сърдечно за оказаната му чест: „За мен е и голяма отговорност да получа тази награда. Приемам я от името на всички новозагорци. Сред тях има със сигурност и по-достойни от мен, които трябва да бъдат отличени. Вие знаете, че тази година е и знакова за ТЕЦ „Марица-Изток 2" ЕАД, защото съвсем наскоро отбелязахме 50-годишния юбилей от създаването на предприятието. Радвам се, че имаме възможността да помагаме за устойчивото развитие общината и утвърждаването й като по-добро място за живеене и инвестиции. Успешно приключихме важни за гр. Нова Загора проекти и се надявам да продължим доброто си сътрудничество с Община Нова Загора и в бъдеще.”

За доброто настроение в залата се погрижиха възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”.

Снимки: Милица Добрева

Сподели в
 

Новият филм на журналиста Ангел Бончев за Свети Ефрем Нови Чудотворец „Светецът светкавица” ще бъде представен премиерно в София на 18, 19 и 20 февруари от 18.30 часа в Дома на киното на ул. „Екзарх Йосиф” 37.

18.02.2020/17:08

По време на представянето в клуб “Журналист“ в СБЖ на втората книга на журналиста Калин Тодоров „Зад завесата на прехода“ шефът на издателство „Изток – Запад“ Любен Козарев заяви да очакваме продължение на поредицата. И то наистина се случи, като тези дни разбрахме, че скоро ще се появи последната част от трилогията със заглавие "Зад завесата на властта".

18.02.2020/15:34

"Аз снимам природата” е темата на регионалния ученически конкурс за фотография, организиран от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

17.02.2020/14:05

С великолепен концерт под надслов „Музиката и поезията за любовта“ Плевенската филхармония и квартет „Геомарчало” отправиха своя поздрав към вчерашния двоен празник.

15.02.2020/18:19

На среща в СБЖ Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух запозна българските медии с аргументите на Държавата Палестина за отхвърляне на плана по израелско-палестинския конфликт, лансиран от президента на САЩ Доналд Тръмп и премиера на Израел Бенямин Нетаняху

13.02.2020/20:38

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

С Ани Заркова отдавна се бяхме договорили да гостува на сайта на СБЖ, но все нещо изскачаше и все отлагахме във времето. Но ето че сега, когато и нас българите ни застигна едно от трите жестоки китайски проклятия (няма риск от коронавирус при цитирането му): "Дано живееш в интересни времена", Ани даде интервю за сайта ни, в което през личните й преживявания бистрим ситуацията в нашия занаят.

15.02.2020 /17:25 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Н.Пр. почетният консул на Хашемитското кралство Йордания д-р Хасан Бармауи гостува на Съюза на българските журналисти. Темата на срещата беше сътрудничеството между България и Йордания. И, разбира се, не на последно място 20-годишнината на сътрудничеството между съюзите на българските и йорданските журналисти.

13.02.2020 /15:34 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Освен да тичаш след новините, се иска и друго - трябва да отсяваш, анализираш и обобщаваш информацията, казва известната журналистка от БНТ

11.02.2020 /20:51 | Автор: Лилия Динова | Източник: СБЖ

За Ирина Асиова-Диамант в журналистическата гилдия често се казва, че вече е заела своето място сред холивудските съпруги, но за разлика от тях тя е доказала, че не суетата е нейно кредо, а здравото стъпване по земята и като всяка българка държи да има своето заслужаващо респект място в обществото.

03.02.2020 /12:07 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Бай Ванко имаше кабинет в една стара тоталитарна сграда в центъра на града. Беше приватизирал по необходимост радиото, в което е работил цял живот. Той е вероятно единственият човек, нас, създал частно кабелно радио.

16.02.2020 /14:57 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково уреди изложбата „Любов към труда, любов към истината, любов към народа”, посветена на живота и делото на видния учен, химик и хуманист проф. д-р Асен Златаров.

12.02.2020 /15:45 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Бойкот за унижаващи журналистите властници, оставка на СЕМ, сформиране на нов регулатор с гражданска квота, избиране на журналистически омбудсман, спасяване на обществените медии от частни интереси, връщане на познанието в журналистиката, сплотяване и солидаризиране на колегията - тези и още много други предложения и мнения бяха изказани от авторитетни журналисти и медийни експерти на организираната от СБЖ обществена дискусия за свободата на словото и медийната среда

17.02.2020 /21:30

„Репортери без граници“ (RSF) призова българските власти да спрат опитите си да сплашват журналистите в страната. В своя позиция, разпратена и до СБЖ, и до медиите у нас, международната организация подчертава, че през последния месец представители на медиите са обект на серия от вербални атаки и заплахи от висши представители на властта, включително премиера Бойко Борисов.

14.02.2020 /11:38

Дискусията ще се състои на 17 февруари от 10.00 ч. в Клуб "Журналист" на СБЖ, ул. "Граф Игнатиев", етаж 1. Във фокуса на обсъжданията ще е състоянието на медийната среда и предложените законодателни промени. Всички желаещи да участват са добре дошли.

10.02.2020 /20:19

 Мнения

Постоянните подигравки, цинизми, заплахи на властта към журналистите са срам за България. И той е причинен от хора, които имат дори правни задължения да допринасят за позитивния имидж на държавата, за утвърждаване на европейските демократични ценности и традиции. Можем ли да приемем такива хора за елит?

18.02.2020 /06:30 | Автор: Георги Калагларски | Източник: СБЖ

Голям кипеж из фейсбуците на гилдията бълбука тия дни, защото мисир-председателят бил определил отразяващите делата му журналистки по свой образ и подобие - „мисирки”. Ако ги беше нарекъл „умиращи лебеди”, пак ли щеше да бумти същият плам? Уви, около власта танцува обслужваща журналистика, угажда й, позволява й да издевателства над всички граждани без дума напряко да каже - и това убива и професията ни, и обществото ни. А атаката по СБЖ точно в този момент не оставя впечатление за нищо друго, освен за поредна поръчка.

07.02.2020 /16:09 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 45 гости

Бързи връзки