Начало
 
 

Община Нова Загора връчи наградата „Личност на 2016 година”

21.12.2016 /18:10 | Автор : Нина Динчева | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Всички наградени на церемонията в Нова Загора с отличията си

„Личност на годината” стана изпълнителният директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2” ЕАД инж. Живко Динчев. А призът в категория „Журналист на годината” бе присъден на Цанко М. Цанев, председател на Дружество Нова Загора при СБЖ и управител на Радио „Нова” - Нова Загора FM

Община Нова Загора за пореден път организира официалната церемония „Личност на годината”. В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово и на прага на Новата 2017  г. кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип засвидетелстваха своето уважение към хората, участвали активно в обществения живот на общината, допринесли с упорития си труд и креативни идеи за градивното й  успешно развитие.

В Клуба на дейците на културата кметът Грозев и заместниците му посрещнаха официалните гости, сред които бяха и Галя Захариева, народен представител в 43 народно събрание,  председателят на Общински съвет Нова  Загора -  Георги Николов, Веска Вълчева, заместник-управител на Сливенска област.

По традиция в навечерието на празника на добротата – Коледа, ръководството на Общината връчва и приз „Добро сърце” на тези, които безрезервно отдават своята загриженост и топлота, вдъхват надежда, успокояват и окуражават хората в нужда.

Тази година отличието отиде при ученичката Деница Атанасова от СУ „Христо Ботев”, инициатор на множество дарителски кампании, активен член на Ученическия съвет на учебното заведение, отдадена на призванието да прави добро, отговорна и добронамерена. Наградата на Деница Атанасова бе връчена от Ивайло Енев, заместник-кмет на община Нова Загора.

За пета поредна година Община Нова Загора отличи човека, защитаващ обществения интерес, зачитащ личното достойнство и неприкосновеността на личния живот, журналиста с доказани качества - иновативен, безпристрастен, колегиален и винаги обективен и точен.

Призът, в категория „Журналист на годината” бе присъден на Цанко М. Цанев, председател на Дружество Нова Загора при СБЖ и управител на Радио „Нова” - Нова Загора FM  93.0 MHz. Наградата – Плакет на Община Нова Загора и картина от български художник връчи  Галя Захариева, народен представител в 43 Народно събрание.

През отиващата си 2016 година община Нова Загора продължи да се развива динамично. Знаково беше обновяването на възлови улици в гр. Нова Загора  –  „Васил Левски”, „Градинска”, „Народни будители” и др. Основните критерии при избора на победител в категория „Обект на 2016 г.” са качество на строителство, разположение на обекта, ползата за обществото и влияние върху околната среда. Оценяват се също: оригиналността на концепцията, устойчивост, естетичност и външен вид в хармония с градската среда.

За „Обект на 2016 г.” беше избрана главната улица в гр. Нова Загора  - „Васил Левски”, а наградата връчи заместник-кметът Маргарит Тодоров. Отличието бе прието от кмета Николай Грозев

На церемонията беше отличен и най-добрият бизнеспартньор на Община Нова Загора - отговорен в работата си, коректен, реализирал много от мащабните проекти в общината. Негова е заслугата за успешното обновяване на редица улици в град Нова Загора. Светла Стоянова, заместник-кмет на Община Нова Загора,  обяви и връчи наградата за „Успешен бизнеспартньор за 2016 г.” на Господин Господинов, управител на  ДЗЗД „Пътно поддържане” ЕООД.

Особено емоционален бе дългоочакваният момент – обявяването на „Личност на 2016 година”. За проявената социална ангажираност и съпричастност към икономическото развитие на областта, високия професионализъм и отговорност членовете на комисията присъдиха „Личност на 2016 година” на  изпълнителния директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2”  ЕАД  инж. Живко Динчев. Отличието връчи кметът Николай Грозев. 

Инж. Живко Динчев благодари сърдечно за оказаната му чест: „За мен е и голяма отговорност да получа тази награда. Приемам я от името на всички новозагорци. Сред тях има със сигурност и по-достойни от мен, които трябва да бъдат отличени. Вие знаете, че тази година е и знакова за ТЕЦ „Марица-Изток 2" ЕАД, защото съвсем наскоро отбелязахме 50-годишния юбилей от създаването на предприятието. Радвам се, че имаме възможността да помагаме за устойчивото развитие общината и утвърждаването й като по-добро място за живеене и инвестиции. Успешно приключихме важни за гр. Нова Загора проекти и се надявам да продължим доброто си сътрудничество с Община Нова Загора и в бъдеще.”

За доброто настроение в залата се погрижиха възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов”.

Снимки: Милица Добрева

Сподели в
 

Млади фотографи от Разград и областта запечатаха в кадри красотите на природата за участие във фотоконкурса на тема "Живата природа".

06.06.2020/17:15

Дамският Лайънс клуб „Свилена“ в Свиленград направи дарение на Общинската библиотека, посрещнато с благодарност от главния експерт Ивaн Чoнчeв.

06.06.2020/11:21

Деца от Плевен са отличени в първия национален фотоконкурс "Нека бъде светлина". Ученици от НУ "Христо Ботев" са удостоени със специалната колективна награда на състезанието, съобщи директорът на учебното заведение Цветелин Горанов.

06.06.2020/09:06

Световно известната поп изпълнителка Люси Дяковска представи пред областния управител Мирослав Петров, като представител на държавната власт, идеята си за създаване на фондация „За Кайлъка”.

04.06.2020/17:42

Биографична книга за Георги Парцалев ще отбележи годишнина от рождението на големия комедиен актьор. На 16 юни той би станал на 95 години.

04.06.2020/12:00

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Тере, както я наричаха всичките й безброй приятели отсам и оттатък океана, бе здраво свързана със страната ни от личната си история още от 1961 г. През 70-те превежда на Фидел Кастро и Тодор Живков, после има три дипломатически мандата у нас, като от 2010 до 2015 г. е посланик на Куба в София. СБЖ изразява дълбоки съболезнования на семейството на Тересита и на кубинското посолство у нас.

03.06.2020 /16:31 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: Барикада/СБЖ

Макар и вече да звучи като клише, лято 2020 ще е различно. Пандемията от коронавируса постави предизвикателства пред всички – и пред бизнеса, и пред всеки един от нас. Независимо, че вече се отчита намаляване на броя на заразените и увеличаване на излекуваните, опасността от Ковид-19 все още не е отминала. Дори и най-известните светила в световната медицина не могат да кажат ще има ли втора вълна и дали тя няма да е по-опасна от първата. Затова и българските, а и международните здравни власти предупреждават, че трябва да не се отпускаме и да не се успокояваме, а да продължаваме се спазваме максимални хигиенни мерки за сигурност.

01.06.2020 /18:20 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Навършват се 90 години от рождението на известния журналист проф. Димитър Георгиев. Роден в Симеоновград, той завършва българска филология в Софийския университет.

02.06.2020 /09:52 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки