Начало
 
 

Обидно е медиите да ни наричат „безделници”

23.09.2016 /09:37 | Автор : Цветелина Димова, Карнобат | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


2 лева ми остават - за какво по-напред? (Снимка: Благовеста Цветкова)

Наскоро във вечерна новинарска емисия по бТВ, коментирайки динамиката на ръста на безработицата у нас, репортерка стигна до неоспоримия факт, че броят на безделниците, подчертавам "безделниците", расте.

Не искам да изпадам в дребнавост, но това внушава негативно отношение към отделни социални групи.

Докога и защо медиите ще се използват за противопоставяне и разпалване на напрежение между различните социални, та понякога дори и религиозни и етнически групи.

Очевидно е, че някой има интерес от целия този хаос. Да не говорим за лъжливите социологически проучвания, в които ГЕРБ са фаворити, но дали е така, народът на едни предсрочни парламентарни избори ще ни каже.

За нашето поколение (родени 60-те години), а и за болшинството българи думата безделник е обидна, а и аз самата се чувствам лично засегната, защото знам какво е да си загубиш работата поради факта, че не се вписваш в сметките на корумпираните си и алчни работодатели. Повечето безработни поради това сме изхвърлени, ние им пречим все повече и повече да грабят.

Това е. Ние, с малко по-хуманен мироглед, лявомислещите хора, можем да зададем цяла поредица от въпроси на такива, подобни на репортерката от бТВ, и съм сигурна, че или не могат, или просто няма да желаят да отговорят. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Високопоставен европейски наблюдател повдигна сериозни опасения за полицейското разследване на смъртта на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция.

17.10.2019/15:25

Като цяло нашата професия изключително девалвира в последните години. Благодарение и на нас, може би, защото проявяваме прекалена поносимост и толерантност към уродливите явления.

16.10.2019/16:51

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете "ясно изразено медийно пристрастие, както и риторика на нетърпимост" на политици в предизборната кампания и на парламентарните избори в Полша, но като цяло организацията смята, че вотът е преминал добре, информира АП.

15.10.2019/16:52

“Слезеш ли от екрана, след три дни са те забравили”. Бригита Чолакова често казва тези думи и в приятелска компания, и на живо от екрана на БНТ.

14.10.2019/16:52

Журналистите от френския "Монд" вече могат да избират кой да купува акции от вестника им – след публична битка със собствениците заради намесата на противоречив чешки магнат, пише Columbia Journalism Review.

13.10.2019/14:35
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 51 гости

Бързи връзки