В. „Нов живот” празнува 60-годишен юбилей

11.05.2016 /18:49 | Източник: novjivot.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


И на 60 вестник “Нов живот” изглежда все тъй млад

Празниците за честването на 60-годишнината на „Нов живот” са включени в културната програма на община Кърджали за месец май. Тя започна с тържествен ритуал по случай Деня на победата и Ден на Европа.

Дните 12,13 и 14 май са посветени на годишнината на вестника с най-голям тираж в региона. На 12 май от 10 часа ще бъде открита изложбата „Нов живот” мостът на времето” във фоайето на театъра.

Съорганизатори на проявата са община Кърджали, Театрално-музикален център, Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”, Регионален исторически музей, Обединен детски комплекс, „Глобал Нет консулт” ЕООД и Държавен архив.

Звезда ще бъде и Тодор Коруев

В същия ден ще се състои творческа вечер от 17 часа. Във фоайето на театъра – „Нов живот” заедно с Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров” и Тракийското дружество „Димитър Маджаров“ ще представят книгата на журналиста Тодор Коруев „Разбойничеството в Златоградско“ във фоайето на театъра.

На 13 май вестник „Нов живот“ кани кърджалийци на сцена на открито под надслов „60 години „Нов живот“ и приятели”. Концертът ще се състои от 16.30 часа пред Паметника на Васил Левски. Своят творчески талант и майсторлък ще изявят танцови и певчески колективи от Дома на културата, читалища, общини, деца от ОДК.

На 14 май от 17 часа ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Васил Левски, от 17.30 часа е предоставена възможност на гостите на годишнината на вестника да посетят отново изложбата във фоайето на театъра. Следва тържествена вечер под надслов „60 години „Нов живот“ и приятели” от 18 часа. Ще свири оркестър „Тракия” с ръководител Иво Папазов.

В програмата на общината са включени още благотворителен детски празник, посветен на Световния ден на семейството, и Национален конкурс по фотография „Светът на семейството” на 15 май в парк „Арпезос-Север“ от 11 часа.

На 18 май Регионален исторически музей и Дамски интелектуално-спортен клуб „Ахрида” в сградата на художествения отдел „Станка Димитрова” ще отпразнуват Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На 20 май от 20 часа ще се състои нощ на отворените врати в Регионалния исторически музей в Кърджали.


 

Сподели в
 

Между 6 ноември и 9 декември 2018 г.в Софийска градска художествена галерия (СГХГ) ще бъдат изложени творби на един от най-влиятелните и известни фотографи в съвременната история - Арнолд Нюман.

13.10.2018/18:52

Седмичникът „Аз-буки” получи годишната награда за медийно партньорство на церемонията по връчване на наградите за принос в сектора за учене на възрастни.

12.10.2018/14:01

Кореспондентът трябва да притежава широка обществена култура, е мотото на Здравка Маслянкова – гласа на Националното радио за Велико Търново и региона.

07.10.2018/18:51

На 3 октомври се открива фотодокументална изложба „Стари истории в ново време“, чрез която се отбелязват годишнини от издаването на първите следосвобожденски вестници и списания в Стара Загора

03.10.2018/14:05

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи регионалните в. „Нов живот“ и сайта Кърджали бг вести за медийно партньорство.

23.09.2018/14:39

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ отново настоява Народното събрание да обърне внимание на внесените преди повече от година наши предложения за законодателни промени в защита на журналистическия труд и свободата на медиите. Изискваме да се увеличи наказанието за посегателство над журналисти и то да се определи в Наказателния кодекс като квалифициращ признак от съответните състави на престъпление - заплахи, телесни повреди, убийства и пр.

07.10.2018 /20:52

Отличието е учредено съвместно от УС на СБЖ и от НС на БСП в памет на големия български публицист, оглавявал и СБЖ

03.10.2018 /07:14

Публикуваме изказването на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова, което тя не получи възможност да произнесе по време на дискусия в НС по повод медиен законопроект, задвижен от депутати от ДПС. На предложенията на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото и правата на журналистите, които бяха внесени преди повече от година в Комисията по културата и медиите, и досега не е даден ход

21.09.2018 /19:30

 Мнения

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

На сърдития на цял свят премиер Бойко Борисов медиите, опозицията и чужденците са му виновни за „охулването” на държавата, която именно неговото управление докара дотам, че на всички да изглежда логично убийството на журналистка, посмяла да засегне темата за корупцията

10.10.2018 /14:54 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки