Пръв в национален конкурс е училищният вестник на Плевен

10.04.2016 /21:03 | Източник: plevenutre.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Вестникът има и е-версия: sou-ivanvazov.eu/e-vestnik

Вестникът на плевенското СОУ "Иван Вазов" - "В@з Буки Веди" - е отличен на първо място в раздел "Ученически вестници на хартиен носител" в подраздел "Средни училища"в Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов".

"Удовлетворени сме изключително много от полученото признание и сме решени да продължаваме да списваме вестника си със същото желание и последователност", споделят от екипа на "В@з Буки Веди".

Тази първа награда е поредната за "В@з Буки Веди“. През 2013 г. вестникът бе отличен с III място в VI национален конкурс за ученическа журналистика "Стоян Михайловски", а през 2014-а стана лауреат на Седмото издание на същия конкурс.

Изданието съществува от 2010 г.

Тогава в навечерието на Коледа излезе първият печатен брой на "В@з Буки Веди". Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев. Досега от вестника са излезли 23 броя.

В края на март бяха обявени победителите в Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов", информират от СОУ "Иван Вазов" на своя сайт. Отделно от това е имало и индивидуални публицистични творби, които са се състезавали в различни раздели. Награди са получили близо 60 момичета и момчета от цялата страна в различните възрастови групи и жанрове.

В четвъртото му издание, организирано от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград, с подкрепата на Община Разград, Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието в града са участвали 43 колектива от автори от 30 населени места.

Свързани:    В Разград наградиха ученици журналисти

В Разград бяха връчени наградите от националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов". Церемонията по награждаването се състоя в Художествената галерия „Илия Петров”.
Дата: 27.03.2016

Тръгва IV журналистически конкурс за ученици

В навечерието на 1 ноември Центърът за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) в Разград обявява IV издание на националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов", съобщи директорката на центъра Цветанка Русева.
Дата: 31.10.2015

Разград обяви журналистически конкурс за ученици

Започна набирането на творби за Втория национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград, съобщиха от общинската администрация.
Дата: 04.11.2014

Отличиха ученици за журналистика

Наградиха победителите в ученическия журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград. Във второто издание на проявата, която се организира от община Разград, участваха 68 млади журналисти от цялата страна.
Дата: 07.06.2014


 

Сподели в
 

Навярно всеки от нас носи в себе си болката от отложени думи. Онова "после", което ни успокоява с възможността за оправдание; което по някакъв начин разтоварва деня ни, мислите ни. Но "после" често не се случва.

29.01.2020/14:52

В германския Конституционен съд в Карлсруе започнаха изслушвания по дело на журналисти срещу германската служба за външно разузнаване БНД, предаде ДПА.

15.01.2020/13:55

Сръбският тенисист Новак Джокович беше определен за рекорден 6-и път за Спортист на Балканите в анкетата на Българската телеграфна агенция.

14.01.2020/14:02

Кралят на ужасите Стивън Кинг и сценаристът и писател Дон Уинслоу обещаха да дарят 200 000 долара на детска болница, ако говорителката на Белия дом Стефани Гришам (съвпадението с името на с друг известен писател е случайно) свика официална пресконференция, пише "Гардиън".

13.01.2020/13:55

Телевизията на БСП тотално рухна и е изправена пред опасност на спре. Тези дни е започнало масово съкращаване на хора и на „Индустриална” 11, където се помещава медията, са останали буквално 20-ина души.

12.01.2020/14:37

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

872 дни - една цифра, пълна не само с героизъм, но и с много страдания, мъка и жажда за живот. Толкова дни жителите на Ленинград го защитават от фашистките окупатори и са били готови на всичко, за да не стъпи никога хитлеристки ботуш в града на Нева. От 8 септември 1941 г. до 27 януари 1944 г. продължава блокадата на града. 76 години след като се слага край на ада, не е забравен и подвигът на журналистите в Северната Палмира

26.01.2020 /15:44 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Имаше един лаф, който се беше превърнал в класика, но през последните години се позабрави - че България е страната на певците. Спокойно бих добавила към него и на виртуозните музиканти, които са нашите посланици на българската култура по света. Сред тях особено почетно място заема проф. Жени Захариева, чийто живот е отдаден на класическата музика и пианото.

26.01.2020 /15:37 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Родената в Токио през 1914 г. Цунеко Сасамото има следната рецепта за житейското си и творческо дълголетие: „Никога се оставяйте на мързела. Важно е да бъдете позитивни и да не се отказвате. Само се мобилизирате и гледате да оставате в крак с времето - така винаги ще продължавате напред.”

25.01.2020 /19:27 | Източник: random-times.com

На 8 април 2003 г. при американски обстрели по хотел "Палестина" и по бюрото на телевизия "Ал Джазира" в Багдад загинаха трима журналисти - испанец, украинец и йорданец. В тази несвършваща и до днес война в Ирак са убити около 400 журналисти, повечето иракчани, а общо цивилните жертви са над един милион. Справедливост за всичко това упорито търси с делото си срещу САЩ семейството на убития испански оператор Хосе Коусо.

23.01.2020 /12:47 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Експозицията е подредена на 1-ия етаж в западното крило на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и може да бъде разгледана до 31 януари 2020 година. Представени са оригинални броеве от течението на списание „Знание” и други творби на големия възрожденец Любен Каравелов

27.01.2020 /15:53 | Източник: Национална библиотека

„Ако възприемем повествователния стил – който е и най-подходящ за тази тема – ще започнем с това, че началото бе положено преди малко повече от половин век. Тогава, в сякаш нереално далечната 1969-а, е сключено междудържавно споразумение между България и Съветския съюз – за българско участие в изграждането на крупни промишлени, жилищни и комунални обекти в СССР“ – така започва увлекателният разказ за митарствата на един български журналист в Русия – главният редактор на списание „Труд и Здраве" Никола Терзиев

23.01.2020 /10:56 | Автор: Никола Терзиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ: „Състоянието на медиите и на журналистиката у нас е от фундаментално значение за функционирането на демокрацията. По тази будеща много въпроси и безпокойства тема думата трябва да има цялото общество, а не само комисии, регулатори и работни групи.”

24.01.2020 /20:05

900 медийни работници са убити по света в последното десетилетие. През 2019-та има спад наполовина на жертвите, но повечето са дадени в страни без военни действия, което е тревожен сигнал за натиска срещу професията. Това сочи доклад на Монигоринговата служба за убити журналисти, действаща към световната организация за образование, наука и култура.

24.01.2020 /19:45

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Световната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 94 гости

Бързи връзки