Пръв в национален конкурс е училищният вестник на Плевен

10.04.2016 /21:03 | Източник: plevenutre.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Вестникът има и е-версия: sou-ivanvazov.eu/e-vestnik

Вестникът на плевенското СОУ "Иван Вазов" - "В@з Буки Веди" - е отличен на първо място в раздел "Ученически вестници на хартиен носител" в подраздел "Средни училища"в Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов".

"Удовлетворени сме изключително много от полученото признание и сме решени да продължаваме да списваме вестника си със същото желание и последователност", споделят от екипа на "В@з Буки Веди".

Тази първа награда е поредната за "В@з Буки Веди“. През 2013 г. вестникът бе отличен с III място в VI национален конкурс за ученическа журналистика "Стоян Михайловски", а през 2014-а стана лауреат на Седмото издание на същия конкурс.

Изданието съществува от 2010 г.

Тогава в навечерието на Коледа излезе първият печатен брой на "В@з Буки Веди". Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев. Досега от вестника са излезли 23 броя.

В края на март бяха обявени победителите в Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов", информират от СОУ "Иван Вазов" на своя сайт. Отделно от това е имало и индивидуални публицистични творби, които са се състезавали в различни раздели. Награди са получили близо 60 момичета и момчета от цялата страна в различните възрастови групи и жанрове.

В четвъртото му издание, организирано от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград, с подкрепата на Община Разград, Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието в града са участвали 43 колектива от автори от 30 населени места.

Свързани:    В Разград наградиха ученици журналисти

В Разград бяха връчени наградите от националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов". Церемонията по награждаването се състоя в Художествената галерия „Илия Петров”.
Дата: 27.03.2016

Тръгва IV журналистически конкурс за ученици

В навечерието на 1 ноември Центърът за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) в Разград обявява IV издание на националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов", съобщи директорката на центъра Цветанка Русева.
Дата: 31.10.2015

Разград обяви журналистически конкурс за ученици

Започна набирането на творби за Втория национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград, съобщиха от общинската администрация.
Дата: 04.11.2014

Отличиха ученици за журналистика

Наградиха победителите в ученическия журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград. Във второто издание на проявата, която се организира от община Разград, участваха 68 млади журналисти от цялата страна.
Дата: 07.06.2014


 

Сподели в
 

Преди 2 месеца те шумно подадоха оставки в знак на протест срещу обсебването на властта от Виктор Орбан. Благодарение на успеха на онлайн кампания за набиране на средства журналистите от основния информационен сайт в Унгария се готвят за рисковано завръщане.

18.09.2020/13:55

Популярната до не тъй отдавна телевизионна водеща започва през новата учебна година да води курс за ораторско майсторство и за поведение пред камера, похвали се самата тя във Фейсбук.

16.09.2020/12:00

Журналистите никога не са били удобни за управляващите и властта. Но сега, след преместването на НС в сградата на бившия партиен дом, ограничаването на достъпа на журналистите до депутатите, пленарната зала и гостите на НС, това е може би финалният акорд на демонтирането на обществения страх пред журналистиката.

15.09.2020/15:05

Гьоте-институт България съвместно с Медийната програма Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ и Фондация „Тръст за социална алтернатива“ канят за участие в междукултурен журналистически семинар Media Incubator.

14.09.2020/14:05

Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” обявява началото на номинациите за конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. През 2020 г. ще се проведе 9-ото годишно издание на конкурса.

12.09.2020/14:26

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Талантливият актьор и дългогодишен директор на столичния театър „Сълза и смях“ Стойчо Мазгалов (починал през 2006 г.) е първият почетен гражданин на община Любимец.

25.08.2020 /10:23 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Мястото на събранието е сградата на СБЖ в София, ул. "Граф Игнатиев" 4. Начало на събранието - 10.00 часа. Регистрацията на делегатите започва в 9.00 часа.

15.09.2020 /17:29

СБЖ поздравява колегията с деня, в който си спомняме завета на Юлиус Фучик „Хора, обичах ви, бдете!” и се мобилизираме за несекващата борба в защита на правата на журналистите и гражданските права, свободата на словото, демокрацията, хуманизма, мира, достойния живот.

08.09.2020 /16:48

Европейската федерация на журналистите и Международната федерация на журналистите излязоха със специална позиция по този въпрос. В нея те се присъединяват към изразеното вече от техния член - СБЖ, категорично осъждане на полицейското насилие над журналисти и граждани.

05.09.2020 /19:06

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 12 гости

Бързи връзки