Ива Стоянова: Няма независима частна медия

20.12.2015 /09:41 | Източник: kanal3.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ива Стоянова: В Канал 3 работят много сърцати хора

Годината беше хубава. Позиционирахме се като телевизията, която ако се случи нещо, ще ти го покаже, заяви в предаването "Факторът Кошлуков" програмната директорка на Канал 3 Ива Стоянова и добави:

"Започнахме годината с протестите в Орландовци и от там ни тръгна. Безспорен удар направихме в Арена Армеец, където имахме журналистически шанс с една от националните телевизии, която обаче си излезе. Ние обаче останахме”:

„Същото направихме и в Париж след атентатите, както и при сигнала за бомба на летището. Бяхме цитирани от The Sun и The Mirror. Това беше събитието, което изкара Канал 3 извън пределите на България", обобщи тя постиженията през годината, с които се гордее най-много.

На въпрос как се е променила телевизията като цяло Ива Стоянова каза, че вече не съществува битката да вкараш няколко свои реда в медиите и сега идва стажант и веднага му се връчва микрофонът и се изпраща на събитие. Според нея няма такава конкуренция като преди и младите колеги нямат това усещане за битка.

"Медиите предлагат това, което се търси", отговори тя на забележката на водещия, че медиите непрекъснато са критикувани за работата си. Стоянова подчерта, че трагедиите просто се гледат и зрителите са отговорни за това. За зависимостта на медиите тя изрази мнението, че е заблуда, че съществува независима частна медия някъде по света. "Когато се говори за частни телевизии, трябва да се прави ясно разграничение между бизнес и редакционна политика", подчерта Стоянова.

По думите й Канал 3 се е рестартирала през тази година и преди е била позната като телевизията на Сашо Диков, докато сега е телевизията на много нови лица с нова програма.

По темата за излъчването на мачовете на ЦСКА Ива Стоянова заяви, че е било въпрос на чест да се запази позицията в конфликта, когато В-група стана апетитна. "Ние можехме да спрем да излъчваме, но феновете са много по-големи", добави тя.

На въпроса какви са плановете за 2016 г. Стоянова отговори, че плановете са Канал 3 да продължава да е първа на мястото на събитието: "Зрителите трябва да знаят, че в Канал 3 работят едни много сърцати хора, които обичат професията си", каза на финал Ива Стоянова, като разкри, че гостуването й във "Факторът Кошлуков" се случва час преди коледното парти на телевизията, за което иска да си запази благодарностите към екипа.


 

Сподели в
 

Финансовата криза в БНТ беше обяснена от директора - преди програмен, сега генерален - Емил Кошлуков с големия бюджет на предаването "Стани богат".

21.09.2019/19:03

Магдалена Иванова става главен редактор на сайта на единствената бизнес телевизия у нас – Bloombergtv.bg. Тя ще отговаря за стратегическото развитие и подобряването на качеството на сайта.

20.09.2019/16:50

ЕС предоставя 4,175 млн. евро в подкрепа на свободата на медиите и разследващата журналистика, съобщи Европейската комисия в Брюксел.

15.09.2019/15:35

Програма Достъп до Информация (ПДИ) продължава набирането на номинации в 6-те категории за наградите по повод Международния ден на правото да знам.

14.09.2019/17:15

Каменната Матера е показана в Казанлък с изложба на Дениз Мацарела в единствения в нашата страна Музей на фотографията и визуалните изкуства.

13.09.2019/16:50
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки