Начало
 
 

Колеги, дължим си поне малко уважение…!

23.09.2015 /15:05 | Автор : Венцислав Жеков | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Агенция ПИК си позволи да нарече колега, журналист и водещ в една от националните ни телевизии „клоун” и „смешник”. Става дума за Виктор Николаев. Възможно е това да са някакви лични нападки, но не мисля, че първо е възпитано, след това и колегиално колеги да се обръщат към колеги с подобни определения. Автор на статията, разбира се няма…

Ако това е силата на словото и ако до там може да стигне „професионализмът” на някои хора в гилдията, то значи има сериозен проблем в журналистиката ни въобще…(многоточието е за някои, които напоследък се изживяват като граматически гуру, надолу има още изненади…!).

Нито се възприемам като адвокат на някого, нито пък имам юридическо образование, НО съм журналист и реакцията ми, струва ми се е наложителна и като журналист, и като редактор в сайта именно на Съюза на българските журналисти. Пиша и се занимавам с писане от повече от 20 години. От позицията именно на тези, за някои може би скромни, години не мога да си премълча, когато се води публичен диалог по подобен напълно неприемлив за едно нормално общество начин!

Появила се картина на включване, но нямало звук. Това, според колегите от ПИК е достатъчно основание да се отбележи, че „Смешникът Николаев” имал „пожълтели/те/…зъби”…!  По повод водещата Ани Цолова, се отбелязва с изключително висок „професионализъм”, че тя е „бездарна/та/ … екранна половинка”.

Коментира се още възрастта на съпругата на Виктор Николаев, което е още по-неприемливо, за да не използвам далеч по-категорични определения!

Колеги, така не се прави, това не е нормално отношение и го казвам, защото не просто го вярвам, а защото и аз съм го изпитвал на своя гръб, при това не еднократно…!

Това, че не харесваш даден журналист, не е достатъчен повод да го нападаш по подобен напълно недостоен начин, коментирайки зъбите му, съпругата му и давайки му обидни квалификации.

Аз също не харесвам някои водещи и „TV-величия”, но никога не бих си позволил да коментирам личния им живот и външността им.

Ако не харесвате някого, коментирайте професионализма му. Това, че не е била осъществена жива връзка…, ами техника е, случва се,…колко пъти и на мен ми е забивал касетофонът, докато правя интервю, или просто някакъв запис…! Убеден съм, че и на Вас се е случвало…!

Е, трябва ли от това да направим „слон” и да обявим един, за мен поне, добър журналист за „клоун” и „смешник” със „жълти зъби”…!

Не, не приемам подобна комуникация!

Що се отнася до Ани Цолова, дали ни е приятна, или не, не е нужно да занимаваме публиката си с това, но да я наречем „бездарна екранна половинка” е проява на твърде, ама много твърде лош вкус…! Все пак говорим за дама, нека поне запазим кавалерството си, ако и то вече не ни е изневерило…! 

Сподели в
 

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020/16:20

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020/20:05

На 18 юли, 183 години след рождението ти, още търсим и жадуваме чистата и свята република, заради която увисна на бесилото. Днес висиш и на портрет в кабинетите на първите държавни и партийни ръководители. Но нито сме чиста, още по-малко свята, поклон към тези, които го сториха, че България стана република преди 74 години, та поне нещо от завета ти да е изпълнено.

13.07.2020/16:29

На 21 юни се навършват 100 години от рождението на големия български публицист Веселин Йосифов, дългогодишен главен редактор на в. „Антени”, председател на СБЖ от 1976 до 1986 г.

19.06.2020/15:44

Словото винаги е свободно, когато го изповядва свободен човек. Несвободният също може, ако иска, да говори свободно, но цената на тази свобода се заплаща скъпо от него с жестоки мъчения, болка, лишения, низвергване, размазване, изгаряне, раздуване, съсипване и още редица специфични за силните на деня, както и за мощните на нощта, термини.

16.06.2020/18:36

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

Вторият ден от Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ продължи с избор на Управителен съвет, Контролен съвет, председател на КС и Комисия по етика на Съюза. Необходимите 50% плюс 1 гласа събраха само част от кандидатите. За попълване на позициите, за които все още няма избрани титуляри, ще бъде свикано допълнително заседание на Общото отчетно-изборно събрание

21.09.2020 /08:32

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 10 гости

Бързи връзки