Начало
 
 

Нери Терзиева оглавява BIT с фокус българите в чужбина

04.09.2015 /15:27 | Източник: dnevnik.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Нери Терзиева привлича и задържа интереса на зрителя

След 2 седмици на българския медиен пазар ще се появи нов телевизионен канал с тематичен фокус българите по света, пише „Капитал”. Името на проекта е BIT (Bulgarian International Television или "Българска международна телевизия").

Ръководител на проекта е дългогодишната водеща, продуцент и програмен директор в БНТ Нери Терзиева, а програмен директор - журналистката Ралица Ковачева.

В екипа ще влезе и Ралица Василева, доскорошна водеща новинарските емисии на CNN. Основни инвеститори са братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ.

Вълневи са създателите на новинарското студио в Чикаго, което излъчва информационни емисии в интернет, насочени към българската общност в града, сериали и предавания. В България първоначално BIT ще се излъчва чрез сателита на Vivacom, но се търсят и други партньори в лицето на кабелни и сателитни оператори в България и САЩ.

Програмата на BIT ще бъде построена около два големи информационни блока. Сутрешният блок ще е с по-американски фокус, а следобеното предаване "еМисия България" ще следи случващото се в Европа, с анализи и коментари на важни новини .

Братя Вълневи са от Доспат, а в САЩ са от повече от 10 години. Започват с работа във вериги за бързо хранене, в хотели и като шофьори на ТИР-ове. Инвестират в собствен камион, а бизнесът се разраства в годините на кризата, когато успяват да се наместят в нишите на фалирали транспортни компании. Според местни медии днес бизнесът им включва 600 ТИР.а, автомобилен сервиз, хранителни магазини, цех за месопреработка, вестник и телевизия. Компанията се оценява на над 250 млн. долара и в нея работят около 700 души.

Свързани:   Нов тв канал мести Ралица Василева в Чикаго

8 месеца след като се раздели със CNN, Ралица Василева се връща на екран, и то в българска телевизия. От седмица тя е част от екипа на BIT (Bulgarian International Television).
Дата: 02.09.2015
 

Сподели в
 

Като цяло нашата професия изключително девалвира в последните години. Благодарение и на нас, може би, защото проявяваме прекалена поносимост и толерантност към уродливите явления.

16.10.2019/16:51

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете "ясно изразено медийно пристрастие, както и риторика на нетърпимост" на политици в предизборната кампания и на парламентарните избори в Полша, но като цяло организацията смята, че вотът е преминал добре, информира АП.

15.10.2019/16:52

“Слезеш ли от екрана, след три дни са те забравили”. Бригита Чолакова често казва тези думи и в приятелска компания, и на живо от екрана на БНТ.

14.10.2019/16:52

Журналистите от френския "Монд" вече могат да избират кой да купува акции от вестника им – след публична битка със собствениците заради намесата на противоречив чешки магнат, пише Columbia Journalism Review.

13.10.2019/14:35

На 8 октомври 2019 г. в салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора се състоя тържество за отбелязване на 25-годишнината от издаването на в. „Литературен глас“.

12.10.2019/17:15
 Реклама

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки