Начало
 
 

ПИК, „Блиц” и „Стандарт” обединяват рекламата си

30.08.2015 /17:12 | Източник: dnevnik.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Славка Бозукова винаги е пълна с оригинални идеи

Интернет сайтовете ПИК и "Блиц" обявиха, че вече ще са с обща рекламна платформа. В текст, в който ПИК се хвали, че е най-четеният информационен сайт за юли, пише, че двете медии "ще се предлагат като най-голямата и най-ефективна обща рекламна онлайн платформа у нас".

По-късно "Дневник" научи, че в общата платформа влизат също вестник "Стандарт" и сайтът му standartnews.

Това става месец, след като изпълнителният директор и главен редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова бе обявена за съсобственик в "Блиц".

Бозукова придоби 50% от "Интермедия" – издател на информационната агенция и вестниците "Шоу", "Над 55" и "Доктор". Бозукова купи акциите на Георги Илиев, с когото досега са били изпълнителни директори в "Интермедия", и от Пламен Каменов.

Собственици са "ГМ Прес" АД и "Пи комюникейшън" АД. Славка Бозукова е член на борда на директорите на "Пи комюникейшън", заедно с Даниела Ценкова, Кирил Делчев, Мариян Минков и Ненчо Кръстев. Дружеството участва като собственик на 50% от "Интермедия Трейдинг", което пък се притежава от "ГМ Прес" и "Пи комуникейшън".

Другият собственик на издателя на "Блиц" "Интермедия" е "ГМ Прес" с членове в борда на директорите Боряна Михайлова, Михаил Михайлов и Серафим Христов. Фирмата участва в управлението на "Стандарт Нюз". Собственик на ПИК е Недялко Недялков чрез фирмата "Пик нюз".

Въпреки че двете медии назад във времето на няколко пъти си разменяха обиди, от месец насам прави впечатление, че имат обща редакционна политика и се цитират взаимно. Изтрити са и критичните материали.


 

Сподели в
 

Като цяло нашата професия изключително девалвира в последните години. Благодарение и на нас, може би, защото проявяваме прекалена поносимост и толерантност към уродливите явления.

16.10.2019/16:51

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете "ясно изразено медийно пристрастие, както и риторика на нетърпимост" на политици в предизборната кампания и на парламентарните избори в Полша, но като цяло организацията смята, че вотът е преминал добре, информира АП.

15.10.2019/16:52

“Слезеш ли от екрана, след три дни са те забравили”. Бригита Чолакова често казва тези думи и в приятелска компания, и на живо от екрана на БНТ.

14.10.2019/16:52

Журналистите от френския "Монд" вече могат да избират кой да купува акции от вестника им – след публична битка със собствениците заради намесата на противоречив чешки магнат, пише Columbia Journalism Review.

13.10.2019/14:35

На 8 октомври 2019 г. в салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора се състоя тържество за отбелязване на 25-годишнината от издаването на в. „Литературен глас“.

12.10.2019/17:15
 Реклама

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки