Служител на МОСВ в надпреварата на БНТ в "Ръкописът"

30.06.2015 /11:52 | Източник: МОСВ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Пламен Глогов. Снимка: МОСВ

Пламен Глогов е служител на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ от 2006 г. Работата му като експерт не го лишава от възможността да пише. През 1997 г. завършва магистратура по специалността инженерна екология в Лесотехнически университет. От октомври 1998 г. до юни 2006 г. работи като асистент по ботаника и фитоценология в ЛТУ.

Занимава се с литературна дейност от 17-годишен и е автор на стихосбирките „Червеният трон” (1998), „Зеницата на нощта” (2001) и „Ирелевантът“ (2007). Драматург и режисьор на авторски спектакли, част от постановките му носят екологични послания.

Пламен Глогов е един от авторите, избран да участва в рилити формата за писатели „Ръкописът“, проект на БНТ и издателство „Сиела“.  Специално жури от четци избра най-добрите – общо 120 автори. От тях след кастинг бяха избрани 72-ма творци, които ще се състезават в поредица от срещи на живо по Националната телевизия, демонстрирайки писателските си умения и ще защитават своите романи пред утвърдени български писатели.


Романът, с който участва Глогов в „Ръкописът“ се нарича „ПАМЕТНИКЪ“ и се причислява към жанра „исторически трилър“. Действието се развива в България в периода от края на Втората световна война до края на 70-те години на ХХ век. Главният герой Лъчезар, от рода на Кавадарите, е момче, изгубило баща си във войната.

Отгледано е от дядо си скулптор, който създава Паметникът – медна статуя на войник в човешки ръст, стояща върху каменен постамент, изписан с имената на загиналите във войната. С Паметникът, съхраняващ спомените от войната се случват странни и страховити неща.

Той непрекъснато е във виденията на Лъчо, който напуска дома си, принуден да оцелява съвсем сам в суровата следвоенна действителност и минава през удивителни трудности и приключения по пътя към съзряването си. В началото на книгата Паметникът и Момчето се разделят – пазители и защитници на българското достойнство и ценности, за да се срещнат отново накрая в един сюблимен финал, даващ отговор за смисъла на тяхното призвание.

Сподели в
 

В свое писмо до СБЖ Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград алармира, че в предаването „На кафе” по Нова телевизия се е промъкнала реклама на дрога, което е забранено от закона

14.11.2018/19:10

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) в партньорство със Съюза на българските журналисти (СБЖ) и Roca-България обявява Шестия конкурс за журналистически публикации на български или на испански език „Светове и цветове” в памет на Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес.

13.11.2018/20:22

Преподавател от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ огласиха отворено писмо по повод разразилата се остра дискусия по повод скандалния клип на ТВ “Алма Матер“.

10.11.2018/10:39

В интервю пред бТВ директорът на студентската национална телевизия "Алма матер" Башар Рахал каза, че скандалът с клипа за набиране на журналисти, в който девойка с впита кожена пола му носи кафенце, а той я оглежда отзад, му бил "даже много интересен". Както вече писа сайтът на Съюза на българските журналисти sbj-bg.eu, клипът провокира дискусия не само в социалните мрежи, но и сред колегията.

09.11.2018/11:53

С най-новата си книга авторката деликатно ви кани в обикновената и не съвсем тайнственост на любовта. "Цяр за ревност", "Нарисувай го като песен", "Трима братя без златната ябълка" и още 14 разказа ви очакват в най-новия сборник на Пенка Чернева "Любовен /почти/ роман. Сборник за литературната магия - как най-трудно е да кажеш много неща с малко думи.

08.11.2018/09:35

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер“ кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /21:13

Спомняйки си на днешния двоен празник за най-ярките имена в наша история, разбуждали гражданско, революционно и отговорно съзнание в обществото ни, виждаме все хора на духа, на словото, на устрема и всеотдайността. Остро ни е нужно и днес увлечението по техния пример и тяхната мисия. Особено в журналистиката. Ето защо СБЖ припомня един от образците на Ботевата публицистика - „Политическа зима”

01.11.2018 /03:23

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки