Начало
 
 

Панчо Панчев: Май съм бая демодиран

19.05.2015 /15:29 | Източник: Дума Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Панчо Панчев има издадени много книги и за деца

Има хора, които казват, че са остарели, за да могат да ги опровергават. Може понякога и аз да съм бил грешен по този параграф. Но в долните редове не съм.

Не от суетност, а от искрено несъгласие, за да не кажа възмущение, ми се ще да споделя няколко свои, навярно остарели според мнозина разбирания за облеклото, поведението и други подобни "прояви" на съвременните хора.

Ще започна с една уговорка. Понеже в долните редове ще става дума за неща, които най-общо биха се нарекли "мода", ще си позволя да кажа, че и те, както всяка суетност, са по-допустими и простими, когато ги видим приложени в жените.

За нежната половина от човечеството е някак по-естествено да се грижи за външния си вид, да бъдат ако не модерни, то поне спретнати. Дори някоя заврънкулка, която жената си е окачила, не е толкова дразнеща околните, колкото ако видим мъж, украсен с подобен атрибут.

Обиците например - толкова сме свикнали да ги гледаме виснали на ушите на дамите, че когато ги няма там, може и да се попитаме защо ги няма. Обаче малко по малко те започнаха да "украсяват" и ушите на млади мъже. Дори на не толкова млади.

Пускам телевизора

Тече утринното предавания на някоя от главните телевизии. Водят го двама - млада жена и млад мъж. Какво ми прави веднага впечатление. Мъжът, актьор и син на известна актриса, се е подстригал по последна мода - с нула номер доста над ушите. Гостенката е също симпатична млада дама, изрусена, с оранжеви очила и груба грешка в говора - казва говоримЕ, вместо говорим.

Гостенинът пък, известен (не и на мен) диджей, се е маскирал с черни очила и шапка. Това са често срещани фалове в много телевизии. Въпросните господа и в църква няма да си свалят шапките! Това е неуважение към гледащите. А на мен ми напомнят за Колчо слепеца и за Паниковски... Пусти музикални изпълнители - не могат ли да ни се харесат с гласове и репертоар, та трябва да се грижат, понякога дразнещо ни, за своя външен вид!

Предишния път пък гледах друго утринно предаване на също водеща телевизия. Там участваше, макар и отдалече - от дневната на селската си къща, друг виден музикант, който отговаряше на зададените му въпроси с широкопола шапка на главата. Кой нормален човек седи с шапка вкъщи! Иначе добре говореше. А модно, както винаги, облечената питаща го дама постоянно се пипаше по русата си прическа, сякаш за да я изтъкне пред зрителите.

Моля за извинение, ако отправените от мен критични бележки към телевизиите по модни въпроси вече са старомодни! Но позволете на стария човек да сподели своето желание да вижда угледни и угледно соанирани телевизионни водещи и техни гости, па били те и "видни" представители на художествената ни интелигенция. Нека не забравяме, че много от зрителите нямат свое лично достатъчно приемливо и достатъчно културно мнение и подражават на показването им на малкия екран! (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Високопоставен европейски наблюдател повдигна сериозни опасения за полицейското разследване на смъртта на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция.

17.10.2019/15:25

Като цяло нашата професия изключително девалвира в последните години. Благодарение и на нас, може би, защото проявяваме прекалена поносимост и толерантност към уродливите явления.

16.10.2019/16:51

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете "ясно изразено медийно пристрастие, както и риторика на нетърпимост" на политици в предизборната кампания и на парламентарните избори в Полша, но като цяло организацията смята, че вотът е преминал добре, информира АП.

15.10.2019/16:52

“Слезеш ли от екрана, след три дни са те забравили”. Бригита Чолакова често казва тези думи и в приятелска компания, и на живо от екрана на БНТ.

14.10.2019/16:52

Журналистите от френския "Монд" вече могат да избират кой да купува акции от вестника им – след публична битка със собствениците заради намесата на противоречив чешки магнат, пише Columbia Journalism Review.

13.10.2019/14:35
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки