БНТ стартира предаване за международна политика

31.01.2015 /12:20 | Източник: cross.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Евгения Атанасова е била водеща на "Панорама" в БНТ

В ефира на БНТ1 от тази седмица стартира „Светът е 7". Водещи на новото предаване за международна политика са Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър. То ще се излъчва всеки петък от 17:30 часа.

Предаването показва и анализира събитията и тенденциите, случващи се на седемте континента. Зрителите ще научават любопитни аспекти от света и живота на хората в условията на динамична глобализация, за които не знаем достатъчно.

Веднъж месечно новото предаване ще вниква и в проблемите на Европа през погледа на нейните граждани.

„Българският телевизионен ефир няма предаване, което да е посветено само на събития от международната политика. Това дава възможност да се търсят връзките между тях, да се вижда по-ясно къде е мястото и каква е позицията на страната ни. Като обществена телевизия осъзнаваме нуждата от подобен формат и затова ще предложим на нашата аудитория друга гледна точка и познание".

"Освен това БНТ разполага с кадрови и релизационен ресурс и с най-добрата в България база от международен обмен. Разбира се, алтернативните източници на информация също ще присъстват в предаването" - обясняват идеята си Евгения и Йоана.

Българинът се интересува от света

„Искаме светът да е по-близо до хората", казва Евгения Атанасова, която представи първото издание на предаването. Тя е от утвърдените имена в международната журналистика, с дългогодишен опит като репортер от България и света. Автор е на много филми от най-горещите световни точки. Била е водещ на „Панорама", „Екип 4", „Обещанието" и „Вижте кой".

Продуцент на „Светът е 7" е Йоана Левиева - Сойър. Тя е дългогодишен политически репортер в новините на БНТ, от 3 години работи основно като продуцент по големите международни проекти на БНТ. „Не бих могла да се откажа от журналистиката, тя е първата ми любов. Смятам че българските медии подценяват интереса на хората към събитията по света - нашето предаване ще показва точно тях" - уточнява Йоана.


 

Сподели в
 

Със сръбската журналистка Милияна Балетич се срещнах по време на Международната журналистическа конференция за истината срещу фалшификациите и за ролята на журналистите в събитията по света, която се състоя в СБЖ.

18.12.2018/13:55

Къде можете единствено да видите стълб за осветление насред улица, или пък как да се пречистим като използваме древната техника да си наливаме в носа солена вода, или пък дете, израснало по сметищата, да тръгва на училище с мерак. Ами да, сетихте се веднага – в „Пълен абсурд“ на сутрешния блок „Здравей, България”на Нова тв, която рубрика се води от Румен Бахов.

17.12.2018/14:52

Проблемите идват от липсата на адекватна политика на държавата в подкрепа на образованието и културата, защото именно те променят душите и съзнанието на хората, смята диригентът на Биг-бенда на БНР

14.12.2018/11:12

Когато се докоснеш до една легенда, чувството е за цял живот, и то се пренася върху всички, които са били близки и свързани с нея. Личности като Петър Увалиев завинаги остават с сърцата. И то е така по право несамо защото са хора на духа, а и за това,че са заели достойно място в олтара на будителите. Тези дни се навършват 20 години откакто майсторът на изящното българско слово не е между нас.

11.12.2018/08:05

Преди двайсет години на 11 декември ни напусна майсторът на изящното българска реч Петър Увалиев, който ни показа със слово и обич как се гради имидж на една държава, за да има тя величие и достолепие.Ще припомня какво ми каза за него през декември 2014 г. тогавашният вицепрезидент на страната Маргарита Попова: "Личност, която прави магистрали не от бетон, а магистрали за мислене и духовност, за архитектурата на света. Увалиев е от личностите, които помагат да се изведе светът на такова стъпало, където ценностите са от друг порядък – не дневен и материален.“

11.12.2018/08:00

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки