БНТ стартира предаване за международна политика

31.01.2015 /12:20 | Източник: cross.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Евгения Атанасова е била водеща на "Панорама" в БНТ

В ефира на БНТ1 от тази седмица стартира „Светът е 7". Водещи на новото предаване за международна политика са Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър. То ще се излъчва всеки петък от 17:30 часа.

Предаването показва и анализира събитията и тенденциите, случващи се на седемте континента. Зрителите ще научават любопитни аспекти от света и живота на хората в условията на динамична глобализация, за които не знаем достатъчно.

Веднъж месечно новото предаване ще вниква и в проблемите на Европа през погледа на нейните граждани.

„Българският телевизионен ефир няма предаване, което да е посветено само на събития от международната политика. Това дава възможност да се търсят връзките между тях, да се вижда по-ясно къде е мястото и каква е позицията на страната ни. Като обществена телевизия осъзнаваме нуждата от подобен формат и затова ще предложим на нашата аудитория друга гледна точка и познание".

"Освен това БНТ разполага с кадрови и релизационен ресурс и с най-добрата в България база от международен обмен. Разбира се, алтернативните източници на информация също ще присъстват в предаването" - обясняват идеята си Евгения и Йоана.

Българинът се интересува от света

„Искаме светът да е по-близо до хората", казва Евгения Атанасова, която представи първото издание на предаването. Тя е от утвърдените имена в международната журналистика, с дългогодишен опит като репортер от България и света. Автор е на много филми от най-горещите световни точки. Била е водещ на „Панорама", „Екип 4", „Обещанието" и „Вижте кой".

Продуцент на „Светът е 7" е Йоана Левиева - Сойър. Тя е дългогодишен политически репортер в новините на БНТ, от 3 години работи основно като продуцент по големите международни проекти на БНТ. „Не бих могла да се откажа от журналистиката, тя е първата ми любов. Смятам че българските медии подценяват интереса на хората към събитията по света - нашето предаване ще показва точно тях" - уточнява Йоана.


 

Сподели в
 

Тя е водеща на тв предаване по БНТ, което, макар да се казва „Нощни птици“, може да бъде причислено към породата редки птици за днешната българска тв природа. И това е така, защото вече 13 лета то оцелява, при това успешно и с все повече нарастваща публика, в океана от реалити формати, биг брадъри и екзалтирани майстор готвачи.

23.03.2019/14:48

На 3 март изтича срокът за събиране на необходимите 250 000 лв. за ремонт и технически преглед на кораба-светиня „Радецки“. Дарителската кампания вече тече, като в подклепа на родолюбивата мисия се включи и СБЖ. Александър Николов, председател на сдружението „Енергийно бъдеще за България“, е един от моторите на тази благородна инициатива.

20.02.2019/18:07

Водещата на късните новини по БНТ смята за важен плюс репортерския си опит. Работила е и в радио, и във вестник

04.02.2019/08:53

На 8 февруари „Квадрат 500“ ще отвори врати за една бих казала уникална фотоизложба, която ни връща като с машина на времето в едни далечни години на България.

20.01.2019/13:06

Със сръбската журналистка Милияна Балетич се срещнах по време на Международната журналистическа конференция за истината срещу фалшификациите и за ролята на журналистите в събитията по света, която се състоя в СБЖ.

18.12.2018/13:55

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и 141-годишнината от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война, председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява колегията

03.03.2019 /00:17

Публикуваме решението на УС на СБЖ за свикване на Общо събрание и дневния ред, както и факсимиле от съдебно "Определение", от което произтича невъзможността за свикване на отчетно-изборно събрание, докато срещу Съюза още има висящи съдебни дела

27.02.2019 /15:47

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 158 гости

Бързи връзки