БНТ стартира предаване за международна политика

31.01.2015 /12:20 | Източник: cross.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Евгения Атанасова е била водеща на "Панорама" в БНТ

В ефира на БНТ1 от тази седмица стартира „Светът е 7". Водещи на новото предаване за международна политика са Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър. То ще се излъчва всеки петък от 17:30 часа.

Предаването показва и анализира събитията и тенденциите, случващи се на седемте континента. Зрителите ще научават любопитни аспекти от света и живота на хората в условията на динамична глобализация, за които не знаем достатъчно.

Веднъж месечно новото предаване ще вниква и в проблемите на Европа през погледа на нейните граждани.

„Българският телевизионен ефир няма предаване, което да е посветено само на събития от международната политика. Това дава възможност да се търсят връзките между тях, да се вижда по-ясно къде е мястото и каква е позицията на страната ни. Като обществена телевизия осъзнаваме нуждата от подобен формат и затова ще предложим на нашата аудитория друга гледна точка и познание".

"Освен това БНТ разполага с кадрови и релизационен ресурс и с най-добрата в България база от международен обмен. Разбира се, алтернативните източници на информация също ще присъстват в предаването" - обясняват идеята си Евгения и Йоана.

Българинът се интересува от света

„Искаме светът да е по-близо до хората", казва Евгения Атанасова, която представи първото издание на предаването. Тя е от утвърдените имена в международната журналистика, с дългогодишен опит като репортер от България и света. Автор е на много филми от най-горещите световни точки. Била е водещ на „Панорама", „Екип 4", „Обещанието" и „Вижте кой".

Продуцент на „Светът е 7" е Йоана Левиева - Сойър. Тя е дългогодишен политически репортер в новините на БНТ, от 3 години работи основно като продуцент по големите международни проекти на БНТ. „Не бих могла да се откажа от журналистиката, тя е първата ми любов. Смятам че българските медии подценяват интереса на хората към събитията по света - нашето предаване ще показва точно тях" - уточнява Йоана.


 

Сподели в
 

Тази книга грабва отведнъж. Още от първите редове. Сграбчва те за гърлото като изненадващо докосване до интимната същност на една обикновена и необикновена личност, която е присъствала силно в годините на младостта ни. Георги Карауланов десетилетия беше любимец на журналистите и медиите – та досега. Те го нарекоха „Човекът, построил половин България”.

03.11.2018/16:04

Отправяйки най-топли пожелания към изключителния изследовател на историята на българската журналистика, СБЖ предлага на читателите интервюто с него, взето от колежката ни Розалина Евдокимова през 2014 г. и публикувано още тогава на нашия сайт под заглавието "Проф. Панайотов: Никога да не губим способността да различаваме Доброто от Злото!"

30.10.2018/20:52

Традиционната информационна закуска в РКИЦ се оказа и прощална, тъй като за представителя на Россотрудничество и директор на центъра Павел Журавльов тя беше последна. И както се казва, времето тече неусетно бързо, така и за него мандатът му в България приключи и дипломатът потегля за Москва.

30.10.2018/19:42

Преди по-малко от месец отбелязахме годишнината от създаването на едно от авторитетните български списания - „Пламък“. Вече 95 лета то продължава да е търсено и обичано от читателите, макар и да има зад гърба си достолепна и респектираща история. Драматичните събития не успяха да угасят неговата светлина и днес то продължава да оставя неизбеляваща диря в българската литература и сред нейните почитатели и следовници.

21.10.2018/16:24

Многостранни са талантите на директорката по реклама и връзки с обществеността в списание „Осем”, която е известна актриса. Моноспектакълът й „Приятно ми е, Ива!” е едно от театралните събития на годината

20.10.2018/09:58

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Всяка година около Деня на народните будители СБЖ връчва своите годишни награди на онези журналисти, отличили се през дванайсетте месеца. Верни на традицията, в клуб „Журналист“ в СБЖ се стекоха представители на перото, словото и електронните медии не само от столицата, но и от страната, за да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

09.11.2018 /23:07

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер“ кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /21:13

Спомняйки си на днешния двоен празник за най-ярките имена в наша история, разбуждали гражданско, революционно и отговорно съзнание в обществото ни, виждаме все хора на духа, на словото, на устрема и всеотдайността. Остро ни е нужно и днес увлечението по техния пример и тяхната мисия. Особено в журналистиката. Ето защо СБЖ припомня един от образците на Ботевата публицистика - „Политическа зима”

01.11.2018 /03:23

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки