„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

Репортери, редактори, оператори, режисьори и други служители на ТV7 и News7 се строиха (с лепенки върху устните) на стълбите пред пред Софийския градски съд в знак на протест срещу натиска, който им оказва синдикът Панайот Велков и хората, които по думите им стоят зад него.

01.10.2014/14:05

МГЕРБ предизвиква всички жители на област Кърджали, навършили 18 години, да се включат във фотоконкурса "Аз ще гласувам, защото, ...", съобщиха от местния пресцентър на формацията.

30.09.2014/09:27

От създаването си през септември 2008г., списанието е с фокус към читателите у нас и в чужбина. Разказва за историята, традициите и културата на българите. Публикува развлекателни и образователни четива.

29.09.2014/21:57

Прокуратурата получи антинаградата "Катинар" за институция, която не изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и за цялостна и задълбочаваща се непрозрачност на нейната работа.

29.09.2014/08:18

По този повод Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи за дванадесети път годишните награди "Златен ключ" за принос в областта на свободата на информация. Номинациите в шест категории са 40, съобщават от организацията.

28.09.2014/09:37
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки