„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

Татяна Лолова беше отличена като "Кралица на комедията" по време на раздаването на наградите за най-доброто от родното кино и сериали "Джеймисън Златна бленда". Актрисата получи отличието заради ролята си в сериала "Домашен арест".

24.11.2014/10:09

Рок хитове от последните няколко десетилетия, но в симфоничен аранжимент ще звучат в зала 1 на НДК тази вечер.

24.11.2014/07:57

Институтът за литература към Българската академия на науките представи проект за дигитализация на български средновековни ръкописи и създаване на бази данни за българското писмено наследство.

22.11.2014/09:46

България е сред най-нещастните страни на света, сочи ново проучване, предаде БГНЕС, като са позовава на вестник „Дейли мейл”. В класацията България се нарежда на 123-то място от 151 страни. Е, този път не е съвсем на последно!

22.11.2014/09:04

Лицето на Новините на Нова телевизия Ани Салич бе удостоена от президента с почетен знак за принос в защита на децата в България.

21.11.2014/12:48
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 13 гости

Бързи връзки