„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

По предложение на община Казанлък и с гласовете на 30 общински съветници на заседанието на общинския съвет в града бе взето решение да се създаде общински културен институт - "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства".

27.03.2015/18:51

Посолството на Палестина в България ще представи днес в Благоевград фотоизложбата „Палестина - Светата земя” и етнографска експозиция, съобщиха от община Благоевград.

26.03.2015/14:02

Медиен ден на лагерния сбор по водолазна подготовка ще проведат Сухопътните войски. Събитието е предвидено за четвъртък - 26 март, на река Дунав в района на Белене, съобщават от Министерството на отбраната.

26.03.2015/09:22

На 26 март в 9:45 часа във фоайето пред Заседателната зала на Столичен общински съвет ще бъде представена фотоизложбата „Израел - история, религия, бъдеще".

26.03.2015/08:11

Начало на кампанията "Електронни очи" поставиха БНТ и федерацията "Спорт за хора с увреждания". Журналисти от медията заявиха подкрепата си към незрящите хора, които желаят да бъдат независими и активни.

23.03.2015/16:53
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки