„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

Чрез приложението потребителите ще могат да ползват базата данни на Народното събрание, информация за законопроекти, дневен ред на пленарни заседания и заседание на комисии, парламентарен контрол и др.

25.07.2014/11:03

Българският съюз по балнеология и спа туризъм обяви журналистическите награди, връчени за най-добри публикации по отразяването на работата на Първия годишен конгрес на съюза през май в Хисаря.

25.07.2014/09:12

Георги Андреев притежава магистърска степен по българска филология и е бакалавър по журналистика от СУ „Климент Охридски”

25.07.2014/08:38

С фотодокументална изложба и откриване на паметна плоча бе отбелязана 60-годишнината от най-голямото в историята на Благоевград наводнение, взело 13 жертви и причинило големи поражения и щети през 1954 г.

24.07.2014/16:52

На 24 юли БНР стартира новата си инициатива – „Радио София идва при Вас!“. Всеки месец екип на медията ще гостува в населено място, попадащо в обхвата й.

23.07.2014/20:44
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

Съюзът на българските журналисти обявява:

Техническо задание за ремонт на творческата база на СБЖ в гр. Банкя

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 6 гости

Бързи връзки