Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

Безплатен вестник за българските общини, който ще достига до жителите на всички населени места в страната, стартира на 20 юли. Той ще бъде издаван благодарение на портала на българските общини Kmeta.bg и Агенция Фокус.

05.07.2015/09:32

Трима млади наши кинематографисти - до 29 години, ще участват в майсторски клас - кампус, на фестивала на късометражното кино Sedicicorto във Форли, Италия, от 16 до 18 октомври. Кандидатури се приемат до 15 септември.

04.07.2015/12:22

Тази седмица в „Извън играта“ по БНТ HD ще гостува легендарното ченге от сериала „Под прикритие“ – инспектор Попов. Разбира се, става дума за актьора, изиграл ролята на кошмара на Джаро – Владо Пенев. Това е и образът, благодарение на който популярността му става още по-голяма.

03.07.2015/16:17

„Финалът на „Отмъщението” ще удовлетвори всички очаквания на феновете на сериала”, разкрива звездата Емили Ван Камп в интервю за Entertainment Weekly. Българските зрители също ще могат да се насладят на развръзката в хитовата поредица, чиито финален четвърти сезон ще направи своя дебют в национален ефир тази вечер от 23.00 ч. по Нова ТВ.

03.07.2015/12:34

Три фотографски изложби може да се видят в галерия „Графит” - Варна, бул. „Княз Борис” 65. Това са „To the Bone” - изложба на Любомир Сергеев (България), „Човешки същества” - на Станислав Петера (Чехия), и „4 motion” - на Дан Войтех (Чехия).

03.07.2015/12:02

 Акценти

Европейската федерация на журналистите (EFJ) следи с дълбока загриженост развитието на критичните събития в Българското национално радио и призовава за бързо решаване на всички неуредени проблеми в създалата се сложна ситуация.

05.06.2015 /13:47

Изготвени и приети от Управителния съвет на СБЖ - София, март 2015 година. Предлагат се за обсъждане от колегията. Преамбюл

25.05.2015 /10:24

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своята загриженост по повод усложнената ситуация в Българското национално радио и обявеното решение на ръководството на обществената медия, мотивирано със спазването на разпоредбите на чл. 48, ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. и във връзка с писмо изх. № 92-00-72 от 19.03.2015 г. на Министерството на финансите. Заставаме категорично зад позицията на членовете на дружествата на СБЖ в БНР и техните искания.

11.05.2015 /15:10

 Коментари

Тези дни разследване на една национална телевизия показа, как кметове си купуват скъпи и прескъпи автомобили на гърба на данъкоплатеца. Един от кметовете обясни, че видите ли, телевизията била поръчкова, предаването било поръчково и самият журналист бил поръчков...!

29.06.2015 /13:03

 Събития в СБЖ

 
 
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки