Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

На 80 години почина бившият генерален директор на Българското национално радио Александър Владков. Това съобщиха за "Хоризонт“ негови близки.

05.05.2016/10:15

Уникални снимки и документи за Сръбско-българската и Първата световна война ще бъдат достъпни онлайн през страницата на Държавна агенция "Архиви" по повод Гергьовден – Деня на храбростта на Българската армия, съобщиха от институцията, съобщиха от ДАА.

04.05.2016/16:15

На 11 май в 11 български града кафенета, галерии, музеи, паркове и кина стават "читателски гнезда" в Нощта на литературата. Популярни актьори ще четат откъси от автори на съвременна преводна европейска литература от 18 до 22 часа, съобщиха организаторите.

04.05.2016/16:04

В рамките на 21-то издание на фестивала "Салон на изкуствата" в Националния дворец на културата (НДК) ще бъде представена мултимедийната полиекранна инсталация "Лични местоимения: Ние, Вие, Те". Официалното откриване е днес от 18:30 ч. в Мраморно фоайе.

04.05.2016/09:38

Намаляват жалбите на граждани за това, че телевизиите увеличават звука по време на рекламните блокове. С това се похвали Съветът за електронни медии (СЕМ) в последния си отчет.

03.05.2016/10:22

 Акценти

Относно проведената дискусия в Народното събрание на тема: “Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”

14.03.2016 /14:23

УС на Съюза на българските журналисти изразява решителен протест срещу случаите на всекидневно насилие в българското общество. Последният зверски побой над младо семейство на Околовръстното шосе в София, извършен от охранители (?!), за сетен път показа колко тежко болно е нашето общество.

26.02.2016 /22:41

Съюзът на българските журналисти изразява дълбокото си възмущение от поредния удар на властимащите срещу свободното слово и независимостта на медиите.

08.02.2016 /19:43

 Коментари

Става дума за участието на медиите в горещия дебат, превърнал се в поредната тема разделна на боледуващото ни общество: има ли право обикновеният български гражданин, който милее за Отечеството си, да спира и задържа нелегални „бежанци”, които незаконно пресичат границата ни – и то не майки с деца, възрастни, а групи (досущ като бойни) от млади и яки момчета, срещата с които крие и бая заплаха.

17.04.2016 /09:59

 Събития в СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки