„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

Макар сряда вечер да беше мрачна и студена, на всички събрали се в прес-клуб„Журналист“ на СБЖ им беше топло на душата, защото ги беше сбрал споменът за един ведър и слънчев човек – Георги Стоименов – Джо. Споменът за него, 10 лета след кончината му, беше представената книга „От сърце за Георги Стоименов – Джо“, съставител на която е неговата съпруга проф. д-р Минка Златева.

20.10.2016/12:41

Точно преди една година за широката бизнес общност в България стартира нов телевизионен канал – Bloomberg TV Bulgariа. Той се появи благодарение на партньорството между световния гигант Bloomberg и национална телевизия Bulgaria ON AIR.

20.10.2016/10:44

Фотоизложба, посветена на 125-годишнината от създаването на Пернишката мина, ще припомни на празника на града - 19 октомври, емблематични дати и събития за предприятието, съобщиха от общината.

19.10.2016/09:27

Генералните директори на БНТ и БНР ще се избират по нова процедура, приета от Съвета за електронни медии (СЕМ).

18.10.2016/16:21

На 3 ноември в 21 ч.по Нова телевизия започва шоуто "Пееш или лъжеш". Така медията включва в програмата си неизлъчван досега в България формат. Епизодите на "Пееш или лъжеш" ще вървят всеки четвъртък.

18.10.2016/13:21

 Акценти и позиции

Генералният секретар на организацията Антони Беланже призовава журналистите от всички страни да участват активно в глобална акция на 21 октомври и да подкрепят он-лайн петиция за освобождаването на турските им колеги от затворите

19.10.2016 /19:30

Кандидатът за поста генерален секретар на ООН изразява признателност за подкрепата на председателя на СБЖ и се надява, че с участието си в престижната надпревара и с идеите, които е защитавала, е допринесла за доброто име на България. Подобни писма са получили и други подкрепили Бокова колеги

18.10.2016 /09:06

“Призоваваме работодателите и правителствата да зачитат правото на свобода на сдружаване и колективно договаряне на работещите в медиите” – заявява генералният секретар на Международната федерация на журналистите Антони Беланже по случай Световния ден за достоен труд.

07.10.2016 /13:11

 Мнения

Copy – Paste журналистиката достигна пореден връх. Уби мигрант на българската граница година по-късно.

17.10.2016 /20:46 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Преди все повече лета, преди 1989-а в покойния вече седмичник на СБЖ „Поглед“ имаше такава рубрика. Чудесна и умно измислена бе тя.

13.10.2016 /12:00 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря докторът по трудово и осигурително право Андрей Александров

29.09.2016 /19:19 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки