„Наблюдател” се завръща, но като списание

08.01.2014 /16:25 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата.

В началото на февруари на медийния пазар ще се появи ново издание. Топ журналистът Тома Томов започва да издава списание „Наблюдател”, на което ще е главен редактор. И както тв предаването със същото име беше се превърнало в любимо на много зрители, уважаващи сериозната журналистика, така и сега интересът към списанието е голям.

„Не бих искал сега да разговаряме подробно за новото издание, за да не го урочасаме” – каза за сайта на СБЖ Тома Томов и въпреки това успя да повдигне, макар и малко, завесата за това какво ще представлява „Наблюдател”.

На въпроса дали ще бъде различното списание и каква ниша ще запълни, той отговори, че ще е като тв предаването, което навремето правеха с Дмитрий Иванов. В екипа на новото издание са привлечени много от големите пера на България, но засега Тома Томов държи в тайна журналистите, които ще го списват.

Че то тръгва по време на криза, звучи предизвикателно, но не е рисковано, защото, както казва главният редактор на „Наблюдател”, те не го финансират, а си има хора за това, които не влизат нито в трибуквените групировки, нито във водещите война в момента олигархични кланове.

Списанието ще бъде сериозно издание, без жълтини. „Каквото правихме с Дмитрий три години, така ще го правим пак” – каза в края на разговора ни Тома Томов.
 

Сподели в
 

Арт салонът на Радио Благоевград посреща Деня на народните будители с изложба, в която се представят работещи в медията журналисти.

31.10.2014/09:25

Те потеглят на дълга фотографска експедиция из страната на Фидел Кастро - Куба. Ще заснемат лицата на многоликата държава в 7 от общо 15-те й провинции. А това означава, че ще изминат над 1200 км.

31.10.2014/08:17

Той не е излизал на екрана в рубриката "Старата школа" от 2 седмици и вероятно скоро няма да се върне, въпреки че е "добре дошъл по всяко време", каза Венелин Петков, шефът на "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията.

31.10.2014/07:58

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров връчи на генералния директор на обществената медия Радослав Янкулов отличителен знак на Председателя, почетен плакет „145 г. БАН“ и грамота за заслуги и принос за отбелязването на 145 г. от създаването на Храма на знанието.

30.10.2014/17:38

Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ "Св. Климент Охридски" отбеляза 40-ата годишнина от своето основаване и 20-ата годишнина на специалността "Връзки с обществеността".

30.10.2014/16:51
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки