Милиардерката Мадона започва с 35 долара

17.08.2013 /20:22 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Днес състоянието на Мадона е над 1 млрд. долара (idolator.com)

Американската поп звезда Мадона навърши тази седмица 55 години. Певицата не организира пищни партита, а отпразнува годишнината си в тесен семеен кръг, посочва ИТАР-ТАСС.

Мадона Луиза Вероника Чиконе е родена на 16 август 1958 г. в гр. Бей сити, щата Мичиган, в многодетното семейство на американец от италиански произход. На 19 години тя се премества в Ню Йорк.

Пристига в мегаполиса с 35 долара в джоба и с твърдото намерение да стане звезда. Сменя няколко нископлатени професии, преди да започне да изучава модерни танци при легендата Марта Греъм.

Скоро пред света е представен шокиращият образ на "лошото момиче" - къса блузка, оголен корем, миниатюрни шорти, разрошена и зле боядисана коса, задължителните религиозни атрибути. По-късно певицата още по-силно шокира света, като танцува пред горящи кръстове, показва стигмата.

Не понася журналистите

Кралицата на поп музиката сменя образите си като ръкавици, а феновете й със затаен дъх очакват поредното превъплъщение. На концертите си певицата носи ту рокерски дрехи, ту се появява само по трико, неочаквано преминава от романтични балади към танцувални хитове. Тя ту остро критикува политиците, ту им се обяснява в любов.

Мадона ненапразно е удостоена с титлата Певица номер 1. Дори човек да не я харесва и слуша, не може да не признае, че е майсторка от най-висша класа. Заразява залата с невероятната си енергия, напълно се отдава на музиката и танца, без да оставя и намек за възрастта. Певицата признава, че йогата и италианските корени са й помагали винаги да запазва отличната си форма:

"Водя активен живот, много спортувам, грижа се за кожата си, а и освен това имам добри италиански гени" - разказва Мадона в интервю. Като цяло обаче поп изпълнителката недолюбва журналистите и не обича да дава интервюта. През 30-годишната си музикална кариера Мадона е спечелила 7 награди "Грами". Вписана е в Книгата на рекордите на Гинес като най-успешната изпълнителка на всички времена. Световните продажби на албумите й надхвърлят 300 млн. копия.


 

Сподели в
 

На 30 септември от 18 ч.в клуб "Журналист" в СБЖ ще се състои представянето на книгата на журналиста Йосиф Давидов „Репортер от Миналото време“, която още преди да се появи в българските книжарници се очакваше с интерес от гилдията, а и не само от нея, тъй като той е журналист с утвърдено име.

20.09.2019/08:00

На 7 септември се навършиха 80 години от рождението му. Чавдар Киселинчев безспорно остава като е едно от най-разпознаваемите и авторитетни лица на Българското национално радио.

13.09.2019/11:07

Известният журналист смята, че двете обществени медии - БНТ, където работи, и БНР, са най-независимите.

01.09.2019/10:29

Какво по-вълнуващо от това в днешното електронно време да разбереш, че на хиляди километри от България, в Монреал, нашите сънародници са създали кътче, даряващо ги със знания и незабрава към българския език. Наред със социалните мрежи, интернета и модерните технологии българите там не са забравили и книгите. В купен от нашите сънародници стар католически храм по инициатива на един от предишните свещеници се слага началото на Библиотеката, която след много упорит труд вече е едно от любимите им кътчета.

29.08.2019/08:49

Току-що приключилата в Петербург фотоизложба, която привлече интереса и вниманието на световните медии – „Дългата сянка на Чернобил”, отново потвърди силата и възможностите на фотожурналистиката, когато зад камерата стои окото и съвестта на такъв майстор, като Герд Лудвиг.

25.08.2019/18:41
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки