Петя Дикова: Върхът ми е интервю с Леда Милева и Петко Бочаров

12.02.2013 /18:11 | Автор : Венелина Иванова | Източник: България днес/ prnew.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Петя Дикова: Веднъж сбърках в ефир Дъблин и Дърбан

Петя е зодия Лъв, родена е в София на 17 август 1984 г. Дъщеря е на спортния журналист Сашо Диков и актрисата Аня Пенчева. Завършила е Американския колеж, випуск 2003 г.

Диплома за висше образование получава от лондонски университет. Учила е журналистика, театър и превод. От 14-годишна е на екран като водеща и репортерка.

Какво ще представлява новото ти предаване по Би Ти Ви?

То не е мое, а наше. Заглавието ще е COOLET, като има две основни интерпретации. Първата половина е от думата култура. Защото с екипа ще се занимаваме с културата, но само с частта, която интересува най-много зрителите. Втората интерпретация е от друга дума – cool, което в превод от английски означава страхотно, защото ще се занимаваме с интересни и страхотни теми.

Кога да очакваме предаването в ефир?

Съвсем скоро, стартът ще е през пролетта.

Верни ли са писанията, че ще бъдеш на екран срещу Венета Райкова?

Не, измислица са. Предаването ще се излъчва следобед.

Всеки делничен следобед ли ще има COOLET по Би Ти Ви?

Ще се излъчва всяка събота. Ясно е едно – че за първи път екипът на Би Ти Ви Новините" инвестира в такова предаване, което ще се прави от най-добрите репортери в своите области. Ето например Марина Евгениева е един безкрайно ерудиран репортер, Боби Лазаров пък е единственият българин, взел интервю от Мадона.

Апос тол Николов е най-острото международно перо. Той съумява по най-закачливия и забавен начин да говори за скучни неща като политиката и да представя световните политически лидери по нестандартен, провокативен и любопитен начин. Продуцентът Емил Дилчев в човек, който знае и следи от години всичко за звездите.

Откога се занимаваш с репортерство?

От ученичка. Бях на 14 г., първа година в Американския колеж, когато ми се обади Богдан Томов и ми каза, че БНТ прави музикално тийнейджърско предаване. Явих се на проби и започнах да водя "Мело тв мания" срещу 20-30 лева седмичен хонорар. След това заминах да следвам във Великобритания. Останах там 5 години. Когато се прибрах, ми се обади покойната Живка Гичева и ме покани да правим бутиковото предаване "Арт трафик".

Откога работиш в Би Ти Ви?

Пишех статии за в. "24 часа" и един ден ми се обади продуцентката на сутрешния блок на Би Ти Ви Ани Тодорова. Искаше да ме похвали за публикацията ми за Пари Кинг или за Опра Уинфри, не помня точно. Много й беше харесала и ме покани в телевизията. Оттогава вече минаха 3 години.

Кой е най-достойният ти репортаж?

Срещата между Леда Милева, лека й пръст, и Петко Бочаров в сградата на Американския колеж 74 години, след като са завършили. Това е върхът в кариерата ми, постигнах го, преди да навърша 30 г. Рядко на човек му сe удават такива шансове.

Успя ли да ги върнеш към пакостите в ученическите им години?

Да. Леда Милева и Петко Бочаров са от випуск 1937 г. Бяха на по 92 години тогава и се върнаха към лудориите от детството си. А какъв английски говореха, много по-добър от този на редица наши връстници. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Продължаваме BOOST и през новата година с темата за социалните медии. Макар и достъпна, комуникацията онлайн крие рискове, посочват инициаторите и допълват:

16.01.2019/18:53

Излезе брой 1. за 2019 г. на списанието за литература, изкуство, критика и философия "Везни". В челната си рубрика "Крепители на отечествения дух" е представен Димитър Талев с текстове от Иван Гранитски, Владимир Талев - син на писателя, и Андреас Талев - внук.

15.01.2019/15:25

Под надслов „Силата на жените“ във фоайето на РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора е открита изложба от френска фотографка на 18 черно-бели портретни снимки на жени и девойки от старозагорското с. Калитиново.

14.01.2019/18:53

2019 г. бележи 90 години от рождението на един от най-самобитните майстори на словото у нас. Творчеството на Йордан Радичков е преведено на над 40 езика и издадено в над 50 страни по света.

13.01.2019/14:07

Центърът за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) в Разград обяви VII национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов", чийто срок за участие изтича след 3 дни.

12.01.2019/18:54

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки