20 години чукна „Невада” на Къци Вапцаров

09.02.2013 /18:58 | Автор : Елия Алекс | Източник: Уикенд/prnew.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кръстю (Къци) Вапцаров е завършил кукловодство в НАТФИЗ

20-годишен юбилей ще има след броени седмици първото супершоу в роден ефир – „Невада”. Продукцията изстреля на върха на славата Къци Вапцаров, макар животът й на екран да продължи едва до 1996-а.

Няма спор обаче, че "Невада" е "майка” на всички развлекателни формати, които гледаме днес, и поставя началото на шоубизнеса далеч преди акули от сорта на Нико Тупарев и Маги Халваджиян да станат пълновластни господари в продуцентския океан на телевизиите.

Началото на "Невада" изобщо не предполага фурора, който предаването ще предизвика сред жадните за забавления зрители. Дотогава ефирът на единствената съществуваща медия БНТ е изключително скучен и еднообразен, лъхащ на соцнафталин.

Гледат го 5 млн. българи

По тази причина не е странно, че още с първия си брой супершоуто избива рибата, като оставя шашардисан от високия рейтинг дори създателя си Димитър Станчев. Гледат го рекордните 5 млн. души – повече от половин България. Рекорд, ненадминат и до днес!

Маститият продуцент не може да повярва на успеха и доволно потрива ръце заради факта, че финансовата инвестиция със сигурност ще му се върне в пъти повече. Парите за предаването всъщност са изкарани по време на дългогодишното му емигрантство в Канада.

Когато вятърът на промяната задухва у нас в началото на 90-те, Станчев бързо дочува, че светлина в тунела за страната ни има, и решава да рискува, влагайки солидна част от спестяванията си в тепевизионния бизнес. Изключително любопитна подробност е как се случва изборът на Къци Вапцаров за лице на новостартиралото супер шоу.

В началото Димитър Станчев има предварително определен човек, но в последния момент на хоризонта се появява никому неизвестният тогава русоляв и нисък младеж от Русе. Личи си, че Къци е напорист и амбициран, но заради смехотворното му излъчване никой не вярва, че може новакът да се реализира като водещ, при това в телевизията.

Уволняват го за досадна грешка

Назначаването на Вапцаров се случва на маса след бас между продуцента и служител в БНТ, а залогът е бутилка уиски и пури, които в крайна сметка Димитър Станчев печели. Екранните изяви на Къци или Кръстю, както всъщност е името му, бързо го изстрелват на върха на славата, правейки го любимец на зрителската аудитория.

С "Невада" пътят на водещия към големия шоубизнес е разчистен, а самият той продължава да е обект на интерес за хората и до днес, както се видя преди 2 месеца с участието му в риалитито "ВИП Брадър". Славната кариера на Къци в "Невада" приключва малко преди края на самото шоу в ефир.

Русенецът е уволнен след жесток скандал от продуцента си, но не заради лични неразбирателства, а заради непростима негова грешка като водещ. В злополучния брой на "Невада" преди да бъде уволнен, Къци непрекъснато повтаря името на фирма, която обявява за главен спонсор. Финансовата инжекция обаче идва от съвсем друг инвеститор и баналната грешка с объркването на името коства "главата" на Къци Вапцаров в шоуто.

Година след уволнението на водещия, приключва и излъчването на самата "Невада", чието кормило след Къци е поето от Ася. Блондинката не е случайна жена, защото е любовница на продуцента Димитър Станчев а по-късно става негова съпруга.

След като слага точка на супер шоуто, Станчев го преобразува в проекта "Такси", който обаче не може да се мери с предшественика си. Форматът е скучен за зрителите, а освен това годината вече е 1996-а и тук-там из ефира се появяват нови забавно-развлекателни продукции, подриващи рейтинга на "Такси" и водещата Ася. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Убиецът на кмета на Гданск Павел Адамович, идентифициран от полицията като Стефан В., е успял да проникне до сцената, използвайки журналистическа карта, разкрива ТАСС.

16.01.2019/15:23

Думата какаванин е позабравена бабешка дефиниция за човек, на когото нищо не му върви, защото нищо не знае, нищо не може да прави като хората, а отгоре на всичко го мързи, та го боли.

15.01.2019/18:53

Дипломат номер едно на САЩ Майк Помпео заяви, че ще настоява пред саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман да бъде потърсена сметка на всички отговорни за убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде АФП.

14.01.2019/15:26

Бюрото на Европарламента в София кани на дискусия „Имат ли значение фактите? Дезинформацията като инструмент по време на избори", която ще се състои на 22 януари 2019 г. от 16.00 ч. в зала 6 на НДК (вход А6), София.

13.01.2019/10:55

Правозащитната организация Амнести интернешънъл поднови призива за международно разследване на гибелта на саудитския журналист Джамал Хашоги - убийство, в което са замесени членове от обкръжението на саудитския престолонаследник, съобщава АП.

11.01.2019/15:20

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

Съгласно решение на последното Общо събрание на СБЖ, проведено на 10 ноември т.г., да бъде огласен изходът от делата по искове на шест члена на СБЖ срещу решенията на ОС на СБЖ, проведено на 14 и 15.03.2015 г., предоставяме следната информация:

16.11.2018 /20:32

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки