Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

Разходите на БНР и БНТ за изборите са съответно 200 хил. лева и 502 хил. лева, а на БТА - 50 хил. лева съгласно приетият от служебното правителство план-сметка.

20.08.2014/12:45

От прокуратурата официално отхвърлиха твърденията на "манипулативната медия" "Капитал", че срещу техни журналисти е била образувана нарочна проверка за извършени престъпления срещу републиката.

20.08.2014/08:06

Млади и още неизвестни кинаджии ще имат нова сцена за изява - на рибарското селище "Карантината". На името на любимата на варненци местност ще се казва новият международен кинофест за късометражни филми.

20.08.2014/07:02

Мирослава Иванова съобщи, че излиза в почивка и "през следващите няколко седмици" в ефир ще бъде колежката й Надя Узунова.

19.08.2014/21:19

В годината, в която Лили Иванова изпя "Без радио не мога", на българския пазар се появи първият роден телевизор.

19.08.2014/10:05
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 4 гости

Бързи връзки