Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров връчи на генералния директор на обществената медия Радослав Янкулов отличителен знак на Председателя, почетен плакет „145 г. БАН“ и грамота за заслуги и принос за отбелязването на 145 г. от създаването на Храма на знанието.

30.10.2014/17:38

Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ "Св. Климент Охридски" отбеляза 40-ата годишнина от своето основаване и 20-ата годишнина на специалността "Връзки с обществеността".

30.10.2014/16:51

В чест на Деня на народните будители онлайн платформата VIVA Cognita предизвиква и малки, и големи да се впуснат в надпревара по родолюбие с големи награди.

30.10.2014/07:43

Учениците са склонни към зависимост от смартфоните и някои деца могат да прекарат часове с модерен телефон в ръката, заяви пред Дарик психоложката Радка Цонкова.

29.10.2014/19:04

Популярният композитор и саксофонист пристига в София, заедно с инструменталния квартет Ritual Nova, за концерт посветен на шестия рожден ден на фестивала „Аларма Пънк Джаз” на програма „Христо Ботев” на БНР.

29.10.2014/12:44
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки