Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

Главният изпълнителен директор на Нова броудкастинг груп Дидие Щосел твърди, че компанията му има намерение да купи още медии в България.

01.08.2014/11:08

Навръх най-важното си кадрово решение за годината – избора на нов председател на ВКС, Висшият съдебен съвет тръгна да уволнява своя пресдиректор Светла Иванова. Медиите ежедневно критикували съвета.

01.08.2014/10:15

"Алея на книгата" ще има във Варна от 1 до 10 август, съобщиха от асоциацията "Българска книга". Общо 15 шатри в централната част на Варна ще бъдат "дом" на книгите на над 50 от водещите български издателства.

01.08.2014/09:29

Тази неделя фестивалът „София диша” поема нов курс. Сред атракциите е включено кино, в което сам решаваш какво да се случи и инсталация, произвеждаща електричество.

01.08.2014/08:03

Пътуваща изложба на международно признати фотографи гостува от днес във Видин, съобщиха от община Видин. Фотоизложбата ще бъде разположена на площад "Бдници" на 31 юли и 1 август.

31.07.2014/09:29
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

Съюзът на българските журналисти обявява:

Техническо задание за ремонт на творческата база на СБЖ в гр. Банкя

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки