Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

Репортери, редактори, оператори, режисьори и други служители на ТV7 и News7 се строиха (с лепенки върху устните) на стълбите пред пред Софийския градски съд в знак на протест срещу натиска, който им оказва синдикът Панайот Велков и хората, които по думите им стоят зад него.

01.10.2014/14:05

МГЕРБ предизвиква всички жители на област Кърджали, навършили 18 години, да се включат във фотоконкурса "Аз ще гласувам, защото, ...", съобщиха от местния пресцентър на формацията.

30.09.2014/09:27

От създаването си през септември 2008г., списанието е с фокус към читателите у нас и в чужбина. Разказва за историята, традициите и културата на българите. Публикува развлекателни и образователни четива.

29.09.2014/21:57

Прокуратурата получи антинаградата "Катинар" за институция, която не изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и за цялостна и задълбочаваща се непрозрачност на нейната работа.

29.09.2014/08:18

По този повод Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи за дванадесети път годишните награди "Златен ключ" за принос в областта на свободата на информация. Номинациите в шест категории са 40, съобщават от организацията.

28.09.2014/09:37
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки