Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

По предложение на община Казанлък и с гласовете на 30 общински съветници на заседанието на общинския съвет в града бе взето решение да се създаде общински културен институт - "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства".

27.03.2015/18:51

Посолството на Палестина в България ще представи днес в Благоевград фотоизложбата „Палестина - Светата земя” и етнографска експозиция, съобщиха от община Благоевград.

26.03.2015/14:02

Медиен ден на лагерния сбор по водолазна подготовка ще проведат Сухопътните войски. Събитието е предвидено за четвъртък - 26 март, на река Дунав в района на Белене, съобщават от Министерството на отбраната.

26.03.2015/09:22

На 26 март в 9:45 часа във фоайето пред Заседателната зала на Столичен общински съвет ще бъде представена фотоизложбата „Израел - история, религия, бъдеще".

26.03.2015/08:11

Начало на кампанията "Електронни очи" поставиха БНТ и федерацията "Спорт за хора с увреждания". Журналисти от медията заявиха подкрепата си към незрящите хора, които желаят да бъдат независими и активни.

23.03.2015/16:53
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 4 гости

Бързи връзки