Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

Бюст-паметник на Петко Ю. Тодоров ще бъде поставен в алеята на писателите в Борисовата градина, решиха съветниците от Столичната община.

30.04.2016/13:15

Чавдар Николов вече е част от екипа на „Шоуто на Слави”. Това обяви самият Трифонов късно снощи: „От днес към нашия екип се присъедини карикатуристът Чавдар Николов, който беше уволнен от Нова телевизия заради карикатура, осмиваща Бойко Борисов.”

29.04.2016/10:25

Дали защото тази Страстна седмица носи в себе си духовните послания за страданието, доброто и красивото, или пък защото у българина взе да се пробужда жаждата за четене, но на поредната среща на приятелите на Клуба за литература, изкуство и наука в СБЖ беше представена последната – 75-та книга на известния журналист и изследовател на тайнствените дълбини на българското музикално изкуство Александър Абаджиев.

28.04.2016/22:04

Кръгла маса на тема „Навруз – празник на новото начало“ се състоя в салон”Журналист”. Организатор е сдружението за културни продукти и международен културен обмен „Спектър 21 век“ с председател Екатерина Павлова, съвместно със Съюза на българските журналисти и с медийното партньорство на сп. „Дипломатически спектър”. Форумът е част от инициативата на сдружението „Покажи традицията, подари празник!”.

28.04.2016/01:15

Румънско-българско-чешката копродукция „Аферим!” на режисьора Раду Жуде получи наградата за най-добра кинематография на Пекинския международен кинофестивал 2016.

27.04.2016/18:12

 Акценти

Относно проведената дискусия в Народното събрание на тема: “Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”

14.03.2016 /14:23

УС на Съюза на българските журналисти изразява решителен протест срещу случаите на всекидневно насилие в българското общество. Последният зверски побой над младо семейство на Околовръстното шосе в София, извършен от охранители (?!), за сетен път показа колко тежко болно е нашето общество.

26.02.2016 /22:41

Съюзът на българските журналисти изразява дълбокото си възмущение от поредния удар на властимащите срещу свободното слово и независимостта на медиите.

08.02.2016 /19:43

 Коментари

Става дума за участието на медиите в горещия дебат, превърнал се в поредната тема разделна на боледуващото ни общество: има ли право обикновеният български гражданин, който милее за Отечеството си, да спира и задържа нелегални „бежанци”, които незаконно пресичат границата ни – и то не майки с деца, възрастни, а групи (досущ като бойни) от млади и яки момчета, срещата с които крие и бая заплаха.

17.04.2016 /09:59

 Събития в СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки