Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Михаил Заимов представя днес подводни снимки

29.11.2012 /08:48 | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Михаил Заимов: От водите сме изпълзели и ние някога (photo: klassa)

Подводни фотографии и текстове на Михаил Заимов съдържа албумът „Светът на спокойствието”. Премиерата на изданието и съпътстващата изложба „Черноморски портрети” за макросвета на Черно море, ще се състоят днес.

Откриването е довечера от 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство в София, съобщават организакорите в поканите си до журналистите.

В албума са включени подводни фотографии, направени през последните 7 години в моретата и океаните по света.

На страниците му читателите надникват в царството на пелагичните риби, обитаващи най-дълбоките води, макрофотографиите удивяват с разкрилото се съвършенство на природата, а останките на потънали кораби нашепват интересни истории.

Снимките пренасят на другия край на земята - в лагуната на екзотичния остров Трък и показват един от най-големите човешки страхове - акулите. "Подводният свят винаги е гъделичкал въображението ми - от представите за митичните чудовища на античния свят през научната фантастика на Жул Верн и Човека-амфибия на Беляев та чак до днес, когато превръщам мечтите си в реалност" - така се обръща към читателите на албума си авторът.

„Михаил е типичният градски човек – отчужден и сантиментален, забавен и сърдит. Той е кавалер на екзотиката, тя е дамата на неговото сърце, заради която поне няколко пъти в годината извършва ритуални подвизи. Родното му място – по преданост и гражданство – е водата. В нея е построил своята утопия, при това, напълно обитаема; въпрос на акваланг и спортна форма“ – казва медийният експерт Георги Лозанов в предговора на албума.


 

Сподели в
 

Деветата регионална радиостанция на Българското национално радио в Кърджали ще излъчва на два езика и в нея ще работят само местни журналисти. Договор беше подписан между генералния директор на БНР Радослав Янкулов и кмета на Кърджали Хасан Азис. Решението на СЕМ за получаване на лицензия за радио Кърджали предстои.

29.07.2015/18:19

Стотици кандидати, устремени към голямата музикална сцена, показаха глас и артистични умения по време на кастингите за X Factor в София. В продължение на три дни всеки кандидат от столицата получи възможността да се срещне с екипа на шоуто и да покаже най-доброто от своя потенциал.

29.07.2015/17:51

Едни от най-известните сериали на CBS ще ни отведат в полицейските служби на САЩ с нелеката задача да разрешават заплетени случаи. „От местопрестъплението: Кибер атаки” и „Елементарно, Уотсън” се включват в криминалното разследване, което Нова организира това лято в своя ефир.

29.07.2015/16:41

Българският мобилен оператор Мтел придобива 100% от кабелния оператор blizoo България с досегашния собственик – EQT V, обяви компанията майка на телекома, Telekom Austria Group.

29.07.2015/14:16

Градска читалня и нов информационнен туристически център за София ще посрещат заедно софиянци и гости на столицата от днес в ремонтирания стъклен павилион в Градската градина.

29.07.2015/14:01

 Акценти

Европейската федерация на журналистите (EFJ) следи с дълбока загриженост развитието на критичните събития в Българското национално радио и призовава за бързо решаване на всички неуредени проблеми в създалата се сложна ситуация.

05.06.2015 /13:47

Изготвени и приети от Управителния съвет на СБЖ - София, март 2015 година. Предлагат се за обсъждане от колегията. Преамбюл

25.05.2015 /10:24

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своята загриженост по повод усложнената ситуация в Българското национално радио и обявеното решение на ръководството на обществената медия, мотивирано със спазването на разпоредбите на чл. 48, ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. и във връзка с писмо изх. № 92-00-72 от 19.03.2015 г. на Министерството на финансите. Заставаме категорично зад позицията на членовете на дружествата на СБЖ в БНР и техните искания.

11.05.2015 /15:10

 Коментари

Тези дни гръмна скандал, как бизнесмен наел Античния театър в Пловдив, за да си прави частно парти…! Голям скандал, голямо нещо и всъщност, наистина е скандално.

29.07.2015 /11:06

 Събития в СБЖ

 
 
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки