Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Турски филм за Константинопол - Истанбул ядоса гърците

16.01.2012 /09:04 | Източник: bta Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Съвременен турски филм за завладяването на Константинопол, днес Истанбул, от Османската империя разгневи гърците, съобщава информационният сайт Уърлд булитин.

Най-новият филм на турския режисьор Фарук Аксой "Завладяването 1453"  - историческа епопея, разказваща за падането на Константинопол през 1453 г., предстои да се появи на големия екран на 17 февруари.

Филмът обаче още отсега разпали спорове около себе си, като много гърци го определиха като провокативен и расистки. Официално Атина още не е заела становище по случая.

Статия обаче в гръцко електронно издание, която нарече лентата "пропаганда на турската инвазия за 17 милиона долара", отприщи гневните коментари на стотици гръцки читатели.

Филмът, който действително има бюджет от 17 милиона долара, което го прави най-скъпия турски филм, правен досега, ще бъде излъчен в кината в много страни от цял свят, включително в САЩ, Франция, Обединените Арабски Емирства и Великобритания точно след месец. Автори на сценария са Атила Енгин и Ърфан Сарухан.

Един от читателите на Уърлд булитин пише: "Този антигръцки и расистки филм не трябва да бъде допускан до екраните в Гърция! Ако германците бяха решили да направят високобюджетен филм за избиването на евреите през Втората световна война, той щеше ли да бъде излъчен в Израел?"


 

Сподели в
 

Снимка на закръглена жена е била свалена от социалната мрежа, защото изображението противоречи на правилата на "Фейсбук" за здраве и фитнес.

26.05.2016/15:41

Телевизионният водещ на централни новини, на когото в немскоезичния свят аудиторията има най-голямо доверие и респект, е мъж, над 50-годишна възраст, с ясна дикция и бърза реакция в екстрени ситуации.

26.05.2016/12:18

Само петима от 16-те министри в кабинета на Ангела Меркел си позволяват да разговарят с германския канцлер на „ТИ“. Всички останали – без значение дали са съпартийци или не – разговарят с г-жа Меркел на Вие.

26.05.2016/10:23

Най-добрият германски телевизионен водещ – Томас Готшалк – се завръща на екран с ново предаване. На 5 юни стартира новото тв шоу по RTL „Човекът Готшалк“, а първият гост на водещия ще е 28-годишният Самуел Кох.

25.05.2016/13:33

В навечерието на поредното посещение на германския канцлер Ангела Меркел в Турция (седмо по ред за половин година от началото на кризата с бежанците) колеги-журналисти се обърнаха към нея с отворено писмо-размисли.

25.05.2016/09:30

 Акценти

Цените в Международния дом на журналистите (хотел „Журналист”) са посочени за един човек в лева:

19.05.2016 /19:28

Относно проведената дискусия в Народното събрание на тема: “Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”

14.03.2016 /14:23

УС на Съюза на българските журналисти изразява решителен протест срещу случаите на всекидневно насилие в българското общество. Последният зверски побой над младо семейство на Околовръстното шосе в София, извършен от охранители (?!), за сетен път показа колко тежко болно е нашето общество.

26.02.2016 /22:41

 Коментари

Става дума за участието на медиите в горещия дебат, превърнал се в поредната тема разделна на боледуващото ни общество: има ли право обикновеният български гражданин, който милее за Отечеството си, да спира и задържа нелегални „бежанци”, които незаконно пресичат границата ни – и то не майки с деца, възрастни, а групи (досущ като бойни) от млади и яки момчета, срещата с които крие и бая заплаха.

17.04.2016 /09:59

 Събития в СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки