Google пуска търсене с глас и изображения

15.06.2011 /13:03 | Източник: Дневник Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й.

Кутийката за търсене на Google скоро ще може много повече, след като лидерът в онлайн търсенето обяви, че добавя разпознаване на глас и изображения към функциите си, пише Си Ен Ен.

Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й. Засега обаче тази функция ще е достъпна само през браузъра на компанията Chrome. От Google обаче коментираха, че се надяват и другите производители на софтуер за сърфиране в интернет да имплементират технологията, необходима за новата функционалност.

Гласовото търсене не е нова услуга за Google. Търсачката вече предлага подобна функционалност за смартфоните, работещи със собствената й операционна система Android, както и за iOS на Apple.

Освен с глас потребителите на Google ще могат да се възползват от търсене по изображение. "Всяка картинка има своята история, а ние искаме да ви я разкажем", коментираха от компанията по време на презентацията на другото нововъведение в Google.com. Тя дава възможност да качите семейна снимка от ваканцията, а Google ще ви каже къде точно е снимана. Засега обаче тя не поддържа разпознаването на лица. Очаква се търсенето с изображения да е активно до дни.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например. Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
 
Освен двете напълно нови функции Google планира да добави услугата си Instant, но при търсенето на снимки.
 

Сподели в
 

По предложение на община Казанлък и с гласовете на 30 общински съветници на заседанието на общинския съвет в града бе взето решение да се създаде общински културен институт - "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства".

27.03.2015/18:51

Посолството на Палестина в България ще представи днес в Благоевград фотоизложбата „Палестина - Светата земя” и етнографска експозиция, съобщиха от община Благоевград.

26.03.2015/14:02

Медиен ден на лагерния сбор по водолазна подготовка ще проведат Сухопътните войски. Събитието е предвидено за четвъртък - 26 март, на река Дунав в района на Белене, съобщават от Министерството на отбраната.

26.03.2015/09:22

На 26 март в 9:45 часа във фоайето пред Заседателната зала на Столичен общински съвет ще бъде представена фотоизложбата „Израел - история, религия, бъдеще".

26.03.2015/08:11

Начало на кампанията "Електронни очи" поставиха БНТ и федерацията "Спорт за хора с увреждания". Журналисти от медията заявиха подкрепата си към незрящите хора, които желаят да бъдат независими и активни.

23.03.2015/16:53
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки