Google пуска търсене с глас и изображения

15.06.2011 /13:03 | Източник: Дневник Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й.

Кутийката за търсене на Google скоро ще може много повече, след като лидерът в онлайн търсенето обяви, че добавя разпознаване на глас и изображения към функциите си, пише Си Ен Ен.

Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й. Засега обаче тази функция ще е достъпна само през браузъра на компанията Chrome. От Google обаче коментираха, че се надяват и другите производители на софтуер за сърфиране в интернет да имплементират технологията, необходима за новата функционалност.

Гласовото търсене не е нова услуга за Google. Търсачката вече предлага подобна функционалност за смартфоните, работещи със собствената й операционна система Android, както и за iOS на Apple.

Освен с глас потребителите на Google ще могат да се възползват от търсене по изображение. "Всяка картинка има своята история, а ние искаме да ви я разкажем", коментираха от компанията по време на презентацията на другото нововъведение в Google.com. Тя дава възможност да качите семейна снимка от ваканцията, а Google ще ви каже къде точно е снимана. Засега обаче тя не поддържа разпознаването на лица. Очаква се търсенето с изображения да е активно до дни.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например. Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
 
Освен двете напълно нови функции Google планира да добави услугата си Instant, но при търсенето на снимки.
 

Сподели в
 

Срещу сайта, точно на рождения му ден, е спретната хакерска атака, веднага след публикуването на разследването ни: „Бойко Борисов трепери от куршумено "руско ресто". Половин милиард гепани от "Южен поток". Целят в България да се повтори кризата в Ливан“

29.01.2015/20:40

За първи път в родния ефир зрителите ще видят международния формат „Женени от пръв поглед” и хитовото шоу „Няма не мога”, в което звезди ще превъзмогват себе си в различни предизвикателства.

29.01.2015/13:25

Статия на преподавателя по математика в Кърджали Вълчо Милчев е публикувана в новия брой на "Crux Mathematicorum", което е едно от специализираните издания на Канадското математическо общество.

29.01.2015/08:31

В Добричка област ползващите интернет в домовете си бележат ръст 11,7 на сто през 2014-а спрямо година по-рано, съобщават от Териториалното статистическо бюро.

28.01.2015/15:32

Клуб „Млад журналист" работи в хасковското училище „Климент Охридски" вече 2 години. Шестима седмокласници са участници в него - Яница, Елена, Теодора, Йордан, Евгени и Благовеста.

28.01.2015/13:54
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 21 гости

Бързи връзки