Google пуска търсене с глас и изображения

15.06.2011 /13:03 | Източник: Дневник Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й.

Кутийката за търсене на Google скоро ще може много повече, след като лидерът в онлайн търсенето обяви, че добавя разпознаване на глас и изображения към функциите си, пише Си Ен Ен.

Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й. Засега обаче тази функция ще е достъпна само през браузъра на компанията Chrome. От Google обаче коментираха, че се надяват и другите производители на софтуер за сърфиране в интернет да имплементират технологията, необходима за новата функционалност.

Гласовото търсене не е нова услуга за Google. Търсачката вече предлага подобна функционалност за смартфоните, работещи със собствената й операционна система Android, както и за iOS на Apple.

Освен с глас потребителите на Google ще могат да се възползват от търсене по изображение. "Всяка картинка има своята история, а ние искаме да ви я разкажем", коментираха от компанията по време на презентацията на другото нововъведение в Google.com. Тя дава възможност да качите семейна снимка от ваканцията, а Google ще ви каже къде точно е снимана. Засега обаче тя не поддържа разпознаването на лица. Очаква се търсенето с изображения да е активно до дни.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например. Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
 
Освен двете напълно нови функции Google планира да добави услугата си Instant, но при търсенето на снимки.
 

Сподели в
 

ъсно снощи банкерът Цветан Василев изпрати писмо до българските медии. Коментарът му е във връзка със сигнала на лидера на РЗС Яне Янев, внесен в деловодството на Върховната касационна прокуратура за паричен трансфер към Николай Бареков. Публикуваме пълният текст без редакторска намеса:

30.07.2014/12:04

Цветанка Ризова няма намерения да напуска bTV, каквито слухове бяха разпространени в няколко онлайн медии вчера. Пред Webcafe.bg самата Ризова категорично е отрекла появилата се информация.

30.07.2014/11:32

Огромно житно поле с разхвърляни навсякъде детски играчки, непрестанен пек и ужасяваща миризма на трупове – така описаха мястото на катастрофата на малайзийския Боинг журналистката Десислава Ризова и операторът Добромир Иванов, екипът на bTV, който отрази трагедията от мястото на авиокатастрофата край Донецк.

26.07.2014/13:47

Чрез приложението потребителите ще могат да ползват базата данни на Народното събрание, информация за законопроекти, дневен ред на пленарни заседания и заседание на комисии, парламентарен контрол и др.

25.07.2014/11:03

Българският съюз по балнеология и спа туризъм обяви журналистическите награди, връчени за най-добри публикации по отразяването на работата на Първия годишен конгрес на съюза през май в Хисаря.

25.07.2014/09:12
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

Съюзът на българските журналисти обявява:

Техническо задание за ремонт на творческата база на СБЖ в гр. Банкя

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки