Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Google пуска търсене с глас и изображения

15.06.2011 /13:03 | Източник: Дневник Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й.

Кутийката за търсене на Google скоро ще може много повече, след като лидерът в онлайн търсенето обяви, че добавя разпознаване на глас и изображения към функциите си, пише Си Ен Ен.

Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й. Засега обаче тази функция ще е достъпна само през браузъра на компанията Chrome. От Google обаче коментираха, че се надяват и другите производители на софтуер за сърфиране в интернет да имплементират технологията, необходима за новата функционалност.

Гласовото търсене не е нова услуга за Google. Търсачката вече предлага подобна функционалност за смартфоните, работещи със собствената й операционна система Android, както и за iOS на Apple.

Освен с глас потребителите на Google ще могат да се възползват от търсене по изображение. "Всяка картинка има своята история, а ние искаме да ви я разкажем", коментираха от компанията по време на презентацията на другото нововъведение в Google.com. Тя дава възможност да качите семейна снимка от ваканцията, а Google ще ви каже къде точно е снимана. Засега обаче тя не поддържа разпознаването на лица. Очаква се търсенето с изображения да е активно до дни.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например. Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
 
Освен двете напълно нови функции Google планира да добави услугата си Instant, но при търсенето на снимки.
 

Сподели в
 

Новият директор на информационната програма на БНР Васил Велев е поканил всички нейни продуценти да поискат освобождаването си, за да може да състави свой нов екип.

30.06.2016/20:44

На Турция са посветени 3 събития, чийто домакин е къщата музей на Панчо Владигеров в столичния кв. "Лозенец" в четвъртък и петък. Документалните филми и концертът са обединени под наслов „В тон с MENAR - По съседски”.

30.06.2016/16:48

От 11 юли, веднага след финала на UEFA EURO 2016, лятното издание на Новините се завръща със специална емисия с всичко най-важно от деня в най-удобното за зрителите време през лятото.

30.06.2016/16:38

Чаровната фоторепортерка на в. „24 часа” ще украси столичната Градска градина пред Народния театър с експозиция на свои творби

30.06.2016/15:20

Горещата юнска вечер отвори темата за по-горещата истина, на която известният публицист и журналист е посветил новата си книга „Да на истината“, издадена от издателство „Захарий Стоянов“. Националният клуб на БСП на „Позитано“ 20 се оказа тесен да побере всички, които бяха дошли да се докоснат до новата творба на бай Крум, както мнозина го наричат с любов.

30.06.2016/12:09

 Акценти

Цените в Международния дом на журналистите (хотел „Журналист”) са посочени за един човек в лева:

22.06.2016 /21:37

В рамките на подписаното през 2015 г. Споразумение за сътрудничество между СБЖ и Асоциацията на корейските журналисти (АКЖ) от днес до 27 юни т.г. на посещение у нас е 5-членна делегация, ръководена от президента на АКЖ Jung Kyu Sung.

21.06.2016 /21:09

До г-н Александър Велев, генерален директор на БНР

07.06.2016 /19:17

 Коментари

Наскоро при мен дойде млад човек от малцинствата. Искаше да му напиша на лист формат А 4 „ТЮТЮН”. Беше готов да ми плати колкото му поискам, защото той самият явно съзнаваше, че не е достатъчно грамотен, за да седне зад компютъра. Написах му, но човекът не остана доволен.

30.06.2016 /11:55

 Събития в СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 18 гости

Бързи връзки