Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Google пуска търсене с глас и изображения

15.06.2011 /13:03 | Източник: Дневник Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й.

Кутийката за търсене на Google скоро ще може много повече, след като лидерът в онлайн търсенето обяви, че добавя разпознаване на глас и изображения към функциите си, пише Си Ен Ен.

Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й. Засега обаче тази функция ще е достъпна само през браузъра на компанията Chrome. От Google обаче коментираха, че се надяват и другите производители на софтуер за сърфиране в интернет да имплементират технологията, необходима за новата функционалност.

Гласовото търсене не е нова услуга за Google. Търсачката вече предлага подобна функционалност за смартфоните, работещи със собствената й операционна система Android, както и за iOS на Apple.

Освен с глас потребителите на Google ще могат да се възползват от търсене по изображение. "Всяка картинка има своята история, а ние искаме да ви я разкажем", коментираха от компанията по време на презентацията на другото нововъведение в Google.com. Тя дава възможност да качите семейна снимка от ваканцията, а Google ще ви каже къде точно е снимана. Засега обаче тя не поддържа разпознаването на лица. Очаква се търсенето с изображения да е активно до дни.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например. Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
 
Освен двете напълно нови функции Google планира да добави услугата си Instant, но при търсенето на снимки.
 

Сподели в
 

На фона на традиционно ниската гледаемост през летния сезон, висок рейтинг през месец юли отбелязват новините в 18:00 часа и предаването на Димитър Цонев – «Още от деня».

28.07.2015/15:43

Филмът „Новинарски истории”, с който БНТ разказа 55-годишната история на „По света и у нас”, прикова интереса на почти 280 хиляди зрители в събота вечерта. Според данните на ГАРБ обществената медия е била втора по гледаемост в праймтайм и постига 16,4% аудиторен дял.

28.07.2015/14:50

Интересни криминални загадки в английски стил ще подложат на тест детективските способности на зрителите по Нова телевизия. Докато предаването „На кафе” е в лятна почивка, на негово място всеки делничен ден от 9.30 ч. ще се излъчват сериите от десети сезон на един от най-успешните британски полицейски сериали „Убийства в Мидсъмър”.

28.07.2015/11:35

Култовият екшън „Мокри поръчки” е сред новите пет предложения в кампанията „Великият понеделник” по KinoNova тази седмица. Режисьорът Стивън Содърбърг събира брилянтен актьорски състав със звезди като Майкъл Дъглас, Майкъл Фасбендер, Майкъл Ангарано и Юън Макгрегър, а красивата Джина Карано влиза в ролята на тайна агентка за задачи, които правителствата не могат да разрешат.

28.07.2015/11:01

Зам.-председателят на 43-то Народно събрание от квотата на Патриотичния фронт (ПФ) и председател на ВМРО Красимир Каракачанов се срещна в парламента с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

28.07.2015/09:28

 Акценти

Европейската федерация на журналистите (EFJ) следи с дълбока загриженост развитието на критичните събития в Българското национално радио и призовава за бързо решаване на всички неуредени проблеми в създалата се сложна ситуация.

05.06.2015 /13:47

Изготвени и приети от Управителния съвет на СБЖ - София, март 2015 година. Предлагат се за обсъждане от колегията. Преамбюл

25.05.2015 /10:24

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своята загриженост по повод усложнената ситуация в Българското национално радио и обявеното решение на ръководството на обществената медия, мотивирано със спазването на разпоредбите на чл. 48, ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. и във връзка с писмо изх. № 92-00-72 от 19.03.2015 г. на Министерството на финансите. Заставаме категорично зад позицията на членовете на дружествата на СБЖ в БНР и техните искания.

11.05.2015 /15:10

 Коментари

Не стига че жегите ни морят, но и телевизиите не спират да бълват инквизиращо тъпи и безумно отвращаващи реклами, които ни карат да скачаме от масата, ако случайно сме седнали да се храним, или да предпочетем за 1001-ви път старомоден филм по някои от филмовите канали - само и само да се спасим от стрес гаврата с най-святото тайнство – раждането на нов живот. Показаното трябва да отъждествява… борбата с „Рядкото щастие” („Малкото хапче срещу голямата нужда”). Или пък случайно да не пропуснем, че за гъбичките я по ноктите на краката, я по интимните области на тялото има лек...

28.07.2015 /09:59

 Събития в СБЖ

 
 
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки