Google пуска търсене с глас и изображения

15.06.2011 /13:03 | Източник: Дневник Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й.

Кутийката за търсене на Google скоро ще може много повече, след като лидерът в онлайн търсенето обяви, че добавя разпознаване на глас и изображения към функциите си, пише Си Ен Ен.

Инструментът за разпознаване на глас ще се появи под формата на бутон с микрофон вдясно от бутоните на търсачката, като функцията вече е достъпна за част от потребителите й. Засега обаче тази функция ще е достъпна само през браузъра на компанията Chrome. От Google обаче коментираха, че се надяват и другите производители на софтуер за сърфиране в интернет да имплементират технологията, необходима за новата функционалност.

Гласовото търсене не е нова услуга за Google. Търсачката вече предлага подобна функционалност за смартфоните, работещи със собствената й операционна система Android, както и за iOS на Apple.

Освен с глас потребителите на Google ще могат да се възползват от търсене по изображение. "Всяка картинка има своята история, а ние искаме да ви я разкажем", коментираха от компанията по време на презентацията на другото нововъведение в Google.com. Тя дава възможност да качите семейна снимка от ваканцията, а Google ще ви каже къде точно е снимана. Засега обаче тя не поддържа разпознаването на лица. Очаква се търсенето с изображения да е активно до дни.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например. Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
 
Освен двете напълно нови функции Google планира да добави услугата си Instant, но при търсенето на снимки.
 

Сподели в
 

В навечерието Деня на народните будители и празник на програма „Христо Ботев“ на БНР, в ефира на сутрешния блок „Нашият ден“, бе обявена новата будителска инициатива на екипа на националната програма за култура – запазването на къщата-музей на Пейо Яворов.

31.10.2014/21:43

Генералният директор на БТА Максим Минчев получи почетния знак "145 години БАН". Отличието му беше връчено от председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров на тържествена церемония в Академията.

31.10.2014/18:51

Арт салонът на Радио Благоевград посреща Деня на народните будители с изложба, в която се представят работещи в медията журналисти.

31.10.2014/09:25

Те потеглят на дълга фотографска експедиция из страната на Фидел Кастро - Куба. Ще заснемат лицата на многоликата държава в 7 от общо 15-те й провинции. А това означава, че ще изминат над 1200 км.

31.10.2014/08:17

Той не е излизал на екрана в рубриката "Старата школа" от 2 седмици и вероятно скоро няма да се върне, въпреки че е "добре дошъл по всяко време", каза Венелин Петков, шефът на "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията.

31.10.2014/07:58
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 6 гости

Бързи връзки