Стефан Димитров оглави Академията на “Евровизия” 2011

18.01.2011 /20:37 | Автор : Яна Донева | Източник: vsekiden Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Тази година няма да има мафии и мафийки - всичко ще бъде открито, обяви композиторът и добави, че срокът за определяне за излъчване на българския изпълнител е до 10 февруари:

Г-н Димитров, всяка година „Евровизия“ е съпътствана от скандали – не се ли притеснявате, че сега и вашето име ще стане част от това?

Не виждам как биха възникнали скандали, защото тази година регламентът е променен. Ще има Академия от 31 души, която ще излъчи един изпълнител и ще бъде избрана една песен – всичко е ясно.

Няма да има игри и комбинации. Аз няма да пиша песен, нито да пробутвам някого – нямам намерение да се занимавам с такива игри.

Музикалната гилдия у нас рядко е единодушна за “Евровизия”, но в едно са категорични: че българският изпълнител трябва да е млад, а не утвърден - това ще се промени ли тази година?

Не мога да кажа дали трябва да е млад или стар - това ще го определи Академията, в която ще членуват все сериозни институции.

Да, то всяка година е така, но накрая публиката, която с гласовете си е избрала дадения певец, все е недоволна - не е ли твърде парадоксално?

Така е по принцип и като се гласува за някоя партия. Те я избират пък после недоволни - моделът се повтаря. Винаги е така. Ще се опитам всичко да бъде по-открито.

Да няма мафии и мафийки и някакви скрити-покрити неща. Не съм голям фен на “Евровизия” и не мисля, че трябва със зъби и нокти да се борим за първото място - просто трябва да се изпрати добрата песен, с добри изпълнители, пък каквото стане.

Трябва да сме сигурни, че поне това сме направили. Ясно ми е, че на ”Евровизия” гласуват комшиите – това е някакво безумие. И най-малкото се гледа съдържание на песен – там се интересуват само от атракцията и затова стилистиката на фестивала не ми е най-любимата.

Заявихте наскоро, че “Вода” на Елица и Стунджи е най-доброто до момента, с което сме се представяли – в такъв стил ли трябва да е песента ни тази година, за да имаме успех?

Ако бъде направена на такава основа, ще е по-полезно, защото издава идентичност. С рап едва ли ще ги шашнем - все пак той оттатък е измислен. Стунджи и Елица заложиха на това и стигнаха високо. Аз си го представям да е сръчно направено етно.

До кога е срокът?

10 февруари. Няма много време, но съм сигурен, че някои от колегите вече са мислили по въпроса.

Или просто ще бръкнат в компютрите и ще извадят готови файлове?

Е, това вече е несериозно и се надявам такива да няма.


Сподели в
 

Журналистите от БНТ Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории на хора със свободен дух в книгата "Пътешествия за мечтатели".

03.12.2020/13:55

Този месец Би Ти Ви Новините навършиха 20 години. По този повод водещите, репортерите и продуцентите от телевизията разкриха тайни от работата на нюзрума, които обикновено остават скрити за зрителите.

27.11.2020/13:55

Радиожурналистът Румен Стоичков отново е събрал житейски истории и пътеписи в нова книга, озаглавена „По билото на миналото“.

25.11.2020/15:25

Covid-19 опустоши медийната индустрия, като затвори киносалоните и тематичните паркове, обърка спортните програми и намали драстично бюджетите за реклама - и няма никакви изгледи възстановяването от това да е бързо или лесно.

16.11.2020/10:50

В ход е петият практически курс „Достъп до информация и обществени комуникации“, воден от Програма "Достъп до информация" (ПДИ) пред студенти по журналистика и международни бизнес комуникации от Нов български университет, съвместно с департамент „Медии и Комуникация“.

11.11.2020/15:25

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Те са различни по съдба, националност, възраст, професионален път – но ги обединява едно: приели са нелеката участ на българите като своя мисия, отдали са най-добрите си години да им помагат в изстрадани, най-решаващи за бъдещото им времена.

30.11.2020 /16:23 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В памет на големия български публицист и символ на непримиримата гражданска съвест, станал жертва на "белия терор" през 1925-та именно заради честното си и остро журналистическо перо, публикуваме откъс от книгата на Велислава Дърева „Атентатът`25. Денят, в който се отвориха портите Адови”

20.11.2020 /12:06 | Автор: Велислава Дърева | Източник: СБЖ

Навършиха се 100 години от смъртта на автора на „10 дни, които разтърсиха света” - легендарната хроника на обрата от 1917-та. А преди това журналистът от САЩ издава „Войната в Източна Европа” - резултат от обиколката му из балканските и източноевропейските страни през 1915-та. В София се среща с Йосиф Хербст, който му синтезира македонския стимулант на политическите решения у нас. Рид открива и откъде иде „подкупничеството” из нашите земи.

19.11.2020 /19:35 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Георги Атанасов няма нужда от никакво специално представяне – най-добре го представя дългогодишната му и изключително ползотворна журналистическа дейност, непрекъснатите му срещи чрез радио, телевизии, вестници с многохилядните почитатели на журналистическия му талант, които търсят мнението му по актуалните проблеми, които ги вълнуват. Верния и задълбочен анализ, силното българско слово…

16.11.2020 /11:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 1866 г. Петко Рачов Славейков основава в. "Македония" в Цариград. "Македония" е български вестник, който излиза в османската столица от 3 декември 1866 до 25 юли 1872 г.

04.12.2020 /14:05 | Източник: Банкеръ

На 24 септември 1885 г. с първия брой на в. „Време“ в Силистра стартира издаването на вестници. Така на практика преди 135 години се „роди“ журналистическата преса в Крайдунавска Добруджа, както наричат областта.

03.12.2020 /15:47 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Талантът и моралът на големия български публицист, „безследно изчезнал” заради острото си перо и гражданската си съвест при „белия терор” през 1925-та, вдъхновяват и мотивират и днес Съюза на българските журналисти. Девизът „Никому в угода, на никого напук” е девиз и на СБЖ.

20.11.2020 /11:29

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова гостува в предаването „Делници” на телевизия „Евроком” и отговори на въпроси на водещия Николай Колев по актуални теми от дейността и позициите на СБЖ.

18.11.2020 /21:35

По повод лансирания от правителството Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява следното становище:

17.11.2020 /17:27

 Мнения

Предложените промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) приличат и са адекватни на политиката и практиката на управляващата коалиция у нас. Все едно здравният министър да проверява качеството на пътищата от джипката на премиера, а министърът на културата да дава указания за здравеопазването и промени в правилата за предпазване от коронавируса...

15.11.2020 /07:05 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

С предложените поправки ЗРТ заприличва отново на многократно кърпен и с петна асфалт от медийната мрежа.

14.11.2020 /11:08 | Автор: Проф. д-р Петко Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 19 гости

Бързи връзки