Мишо Гръблев - първи в конкурса за най-млад предприемач

15.01.2011 /13:08 | Автор : Тенчо Дерекювлиев | Източник: kupih.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистът Мишо Гръблев е от интересните гласове в радиоефира. Водещ с добра съчетаемост на фразите, ускорен темпоритъм пред микрофона, музикализиран тембър, посочва към интервю авторът в пловдивския сайт:

Свикнали сме да го чуваме в обедното шоу на радио "Пловдив" - Тринайсетият час. 120 минути тотално настроение! Хумор от миналия век до наши дни. Неразрешими загадки и небивали награди.

Тайнствени гости. Плюс - високи скорости, филмови новини и вашите поздрави. Всичко това гарнирано и гарантирано от най-добрата музика в тази част на деня:(http://www.radioplovdiv.bg)
Аз съм Мишо Гръблев, а вие току що попаднахте в най-лошия си обеден кошмар! Настъпете копчето за звука до максимум, настанете се удобно. Нашето обедно пътешествие започва сега! 3:2:1:Начало: И още - вземете си нещо за пиене, че после да не ставате!

Прозвучава гласът на возещия, приобщавайки слушателя. Мишо Гръблев е първият носител на големия приз в конкурса за най-млад предприемач на Пловдив. Тези дни събитието е акцентно в www. kupih.com.

Г-н Гръблев, различава ли се усещането да си първият лауреат на един конкурс за най-млад предприемач на град Пловдив?

Хубаво е да си първи, но виждаш как нещата вървят и идват новите, които със сигурност са и по-качествени от тези, които сме били първи.

Но началото е начало
.

Началото е начало! То винаги трябва, надявам се и чрез мен, да направи така, че да се продължи напред.

Известен журналист сте: колебаехте ли се дали да тръгнете към участие миналата година в този конкурс?

Дълго се колебаех, подадох документи в последния ден, 2 часа преди крайния срок, защото си мислех, че може би ще има някакви проблеми; мислех си и че проектът ми не е достатъчно добър, защото все пак съм журналист, а не бизнесмен, но се оказа, че всички тези мои притеснения са били напразни.

И да припомним - с какво спечелихте:

Проектът се казва "Българско
on-line училище" и може да бъде намерен на www.obrazovanieto.com. В сайта се предлагат цялостни системи за самоподготовка за кандидатстване след 7-и клас и във висши учебни заведения. Срещу символична цена може да бъде достъпен за всички кандидатстващи. Целта е да се направи образованието по-достъпно за всички.

Тази година вече сте член на журито - много бърз скок!

Не е лесно да се оценяват мечтите на хората, които са направили тези бизнес планове. Никога не трябва да забравяме, че независимо как е свършил конкурсът, в него са участвали много качествени други мечти, но не може всички да бъдат победители.

Структурират ли добре младите хора?

В тази посока има какво да се желае.
Общо взето, липсва обучение как да се правят бизнес идеи, как да се създава един бизнес план, да не говорим за неговото осъществяване след това, но ми се струва, че образованието е длъжник и на младите хора в тази посока.

Има големи пропуски точно в тези практически необходимости, които са вече реалност, а ние тепърва навлизаме в света на финансирането чрез проекти.

Какво ново около журналиста Мишо Гръблев?

Новото може да бъде чуто всяка неделя в предаването "Клуб Неделя" от 15.00 до 18.00 - едно неделно място, една сцена, на която гостуват интересни личности - музиканти, философи, поети, писатели - всички са добре дошли, а за слушателите мисля, че е интересно. Не ни пропускайте и тази неделя от петнайсет!"


 

Сподели в
 

Журналистите от БНТ Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории на хора със свободен дух в книгата "Пътешествия за мечтатели".

03.12.2020/13:55

Този месец Би Ти Ви Новините навършиха 20 години. По този повод водещите, репортерите и продуцентите от телевизията разкриха тайни от работата на нюзрума, които обикновено остават скрити за зрителите.

27.11.2020/13:55

Радиожурналистът Румен Стоичков отново е събрал житейски истории и пътеписи в нова книга, озаглавена „По билото на миналото“.

25.11.2020/15:25

Covid-19 опустоши медийната индустрия, като затвори киносалоните и тематичните паркове, обърка спортните програми и намали драстично бюджетите за реклама - и няма никакви изгледи възстановяването от това да е бързо или лесно.

16.11.2020/10:50

В ход е петият практически курс „Достъп до информация и обществени комуникации“, воден от Програма "Достъп до информация" (ПДИ) пред студенти по журналистика и международни бизнес комуникации от Нов български университет, съвместно с департамент „Медии и Комуникация“.

11.11.2020/15:25

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Те са различни по съдба, националност, възраст, професионален път – но ги обединява едно: приели са нелеката участ на българите като своя мисия, отдали са най-добрите си години да им помагат в изстрадани, най-решаващи за бъдещото им времена.

30.11.2020 /16:23 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

В памет на големия български публицист и символ на непримиримата гражданска съвест, станал жертва на "белия терор" през 1925-та именно заради честното си и остро журналистическо перо, публикуваме откъс от книгата на Велислава Дърева „Атентатът`25. Денят, в който се отвориха портите Адови”

20.11.2020 /12:06 | Автор: Велислава Дърева | Източник: СБЖ

Навършиха се 100 години от смъртта на автора на „10 дни, които разтърсиха света” - легендарната хроника на обрата от 1917-та. А преди това журналистът от САЩ издава „Войната в Източна Европа” - резултат от обиколката му из балканските и източноевропейските страни през 1915-та. В София се среща с Йосиф Хербст, който му синтезира македонския стимулант на политическите решения у нас. Рид открива и откъде иде „подкупничеството” из нашите земи.

19.11.2020 /19:35 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Георги Атанасов няма нужда от никакво специално представяне – най-добре го представя дългогодишната му и изключително ползотворна журналистическа дейност, непрекъснатите му срещи чрез радио, телевизии, вестници с многохилядните почитатели на журналистическия му талант, които търсят мнението му по актуалните проблеми, които ги вълнуват. Верния и задълбочен анализ, силното българско слово…

16.11.2020 /11:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 1866 г. Петко Рачов Славейков основава в. "Македония" в Цариград. "Македония" е български вестник, който излиза в османската столица от 3 декември 1866 до 25 юли 1872 г.

04.12.2020 /14:05 | Източник: Банкеръ

На 24 септември 1885 г. с първия брой на в. „Време“ в Силистра стартира издаването на вестници. Така на практика преди 135 години се „роди“ журналистическата преса в Крайдунавска Добруджа, както наричат областта.

03.12.2020 /15:47 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Талантът и моралът на големия български публицист, „безследно изчезнал” заради острото си перо и гражданската си съвест при „белия терор” през 1925-та, вдъхновяват и мотивират и днес Съюза на българските журналисти. Девизът „Никому в угода, на никого напук” е девиз и на СБЖ.

20.11.2020 /11:29

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова гостува в предаването „Делници” на телевизия „Евроком” и отговори на въпроси на водещия Николай Колев по актуални теми от дейността и позициите на СБЖ.

18.11.2020 /21:35

По повод лансирания от правителството Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява следното становище:

17.11.2020 /17:27

 Мнения

Предложените промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) приличат и са адекватни на политиката и практиката на управляващата коалиция у нас. Все едно здравният министър да проверява качеството на пътищата от джипката на премиера, а министърът на културата да дава указания за здравеопазването и промени в правилата за предпазване от коронавируса...

15.11.2020 /07:05 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

С предложените поправки ЗРТ заприличва отново на многократно кърпен и с петна асфалт от медийната мрежа.

14.11.2020 /11:08 | Автор: Проф. д-р Петко Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 19 гости

Бързи връзки