„ Фулбрайт“ подпомага училищно радио в Хасково

  • 20.02.2024
  • СБЖ
  • Златка Михайлова
Снимка: Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково

Представители на програмата за образователен обмен „ Фулбрайт- България“ гостуваха в Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково. Повод за тяхното посещение бе стартиралото училищно EG Radio, съобщава електронният вестник "Златаров".

Оживените дискусии с гимназистите засегнаха актуални теми като свободата на словото в България и фалшивите новини. Радвам се, че успях да помогна за организирането на това събитие, което даде възможност на учениците да се срещнат с професионалисти от медийната област, коментира американският доброволец в гимназията Кайл Лаудър .

За учениците бе интересно да научат, че Ерик Холзи с дипломи от университета „Мери Вашингтон“ в САЩ и Централния европейски институт в Будапеща е домакин на подкаста “Българска история” , а освен това озвучава на английски съобщенията за новата линия на софийското метро. Журналистът Греъм Грифит е част от Центъра за изследване на демокрацията в рамките на американската програма „Фулбрайт“. Работата му е фокусирана върху насърчаването на връзките между глобалните медии и експертите от Балканите.

Наскоро „ Фулбрайт“ финансира хасковската гиимназия а закупуване на широкоъгълна камера за заснемането на материали за YouTube канала и Spotify профила на училищното радио.

България