Изложба представя подвига на българските воини в снимки, публикации и отзиви от западни медии

  • 01.12.2023
  • БТА

В Регионалния исторически музей на Плевен ще бъде открита изложбата "Светът за българския воин". Това съобщи Мария Илиева, мениджър туризъм в културния институт.  

Експозицията ще представи в снимки, публикации и отзиви от различни западни медии подвига на българското опълчение в Руско-турската война (1877 - 1878), създаването на българската войска и действията на българската армия през Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, добави Илиева, цитирана от БТА

Създател на изложбата е дългогодишният журналист в Би Би Си Димитър Димитров. Той е и автор на книгите "Светът за българския войн", които представят величието на българския боен дух през погледа на чужди журналисти и кореспонденти.

Изложбата ще бъде открита на 8 декември, петък. Тя е посветена на 146 години от освобождението на Плевен от османска власт, 120 години от Илинденско-Преображенското въстание и 115 години от обявяване Независимостта на България.

БТА припомня, че в началото на ноември музеят в Плевен представи каталог и изложба по повод 155 години от рождението на ген. Владимир Вазов.

 

М. Л.

Панорама