Финалът на конкурса „Свети Влас“ е на 3 юни

  • 01.06.2023
  • 24chasa.bg
Иван Гарелов е председател на Сдружението "Награди за телевизионна журналистика"Свети Влас". Снимка: "24 часа"

Кои са най-добрите тв журналисти? Това предстои да стане ясно на финала на конкурса за телевизионна журналистика “Свети Влас” на 3 юни, когато ще бъдат излъчени победителите.

Четири са номинациите за голямата награда “Свети Влас”, която отличава най-ярките постижения на българската тв журналистика, информира „24 часа“.

Това са репортерът Александър Марков от БНТ, който кандидатства с документален филм за войната в Украйна, Марина Стоименова и Надя Ганчева от Euronews България, показали отражението на войната година по-късно, Лора Крумова от Нова тв, направила две знакови интервюта по повод закона “Магнитски”, и Бесте Сабри и Иван Георгиев от Би Ти Ви, предавали пряко от епицентъра на трагедията след страшното земетресение в Турция.

Журито, което определя победителя, е в състав проф. Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Копринка Червенкова, Стефан Димитров и Антоний Георгиев. То бе запознато и с резултатите от анкетата на “24 часа”, проведена на сайта на вестника, която провери оценката на зрителите. В практиката си много често журито е връчвало и извънредна награда на журналист или предаване за цялостен принос.

Конкурсът съществува от 2011 г. Досега носители на наградите в различните категории са били Милен Цветков, Мартин Карбовски, Сашо Диков, Тома Томов, Нери Терзиева, Елена Йончева, Димитър Цонев, Миролюба Бенатова, Емил Кошлуков, Ани Цолова и Виктор Николаев, Антон Хекимян, Бойко Василев, Николай Дойнов и други.

 

 

М.Л.

България