Стартира Шестият уеб конкурс "Сайт на годината"

  • 26.05.2023
  • Фондация за активно развитие на уеб в България/
Основателите на фондацията Жюстин Томс, Любомир Русанов и Методи Дреновски. Снимка: Фондацията

На 24 май за шеста поредна година стартира уеб конкурсът "Сайт на годината", съобщава организаторът Фондация за активно развитие на уеб в България.

Надпреварата е в 14 категории и е за създатели на сайтове и приложения, собственици и професионалисти, които работят усърдно в изграждане, оформление и популяризиране на дигиталното лице на своя бизнес, информират още от Фондация за активно развитие на уеб в България .

Участниците ще бъдат оценявани от 40-членно жури от специалисти в дигиталната сфера и също така от младежко жури.

В конкурса могат да участват сайтове на всякакви езици, които са създадени в България. Надпреварата предизвиква участниците към използване на българската кирилица. Тя е писменост, която се отличава с по-лесно възприемане на информацията, а използването й е важно за нацията ни. Журито добавя бонус точки и по този критерий.

"Българската кирилица е гордост, призвание и отговорност, която може да бъде съхранявана посредством използването й в уебсайтовете. Така можем да ги изграждаме с мисъл за националните ни ценности. За създателите на уеб, българска кирилица е начин да бъдат разбирани по-добре, докато градят ценности както в бизнес, така и на национално ниво", казва един от основателите на конкурса Жюстин Томс,цитирана от "24 часа".

 

М.Л.