Изчезна известен пакистански журналист, публично подкрепял сваления премер Имран Хан

  • 26.05.2023
  • БТА
Сами Абрахам

Полицията в Пакистан съобщи късно снощи в своя публикация в "Туитър", че популярният журналист Сами Абрахам е изчезнал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Семейството и работодателят на Сами Абрхам днес заявиха, че той е бил отвлечен, посочва БТА.

Абрахам отдавна публично се противопоставя на правителството на Шахбаз Шариф, който стана приемник на сваления от премиерскя пост миналата година Имран Хан.

Телевизия "Би Оу Ел", на която е служител Абрахам, съобщи, че той е бил отвлечен от неизвестни мъже вчера. Братът на журналиста е подал жалба в полицията, в която твърди, че осем души в четири автомобила спрели автомобила на Абрахам, който пътувал към дома си, и го отвлекли. Шофьорът му не е пострадал.

В своята публикация в "Туитър" полицията обеща, че ще направи всичко по силите си, за да открие популярния телевизионен репортер.

Преди две седмици изчезна и друг подкрепящ Имран Хан телевизионен журналист - Имран Рияз. Пакистанската полиция отрича да го е задържала. Международната медийна организация "Репортери без граници" изрази загриженост за безопасността на Рияз. В свое изявление тя призова правителството на Пакистан "да гарантира зачитането на принципите на правовата държава, като незабавно разкрие къде и при какви условия е задържан той".

 

Свят