Янчо Таков за Тина Търнър, която е интервюирал за "Всяка неделя": Бе гласът на Господ

  • 25.05.2023
  • btv
Тина Търнър по време на интервюто си пред Янчо Таков

По време на гостуването си в България през 1981 г. легендарната кралица на рока Тина Търнър, която почина на 24 май т. г. след години боледуване с тежки диагнози, дава интервю за едно от най-популярните в онези години у нас тв предавания "Всяка неделя". С нея тогава разговаря Янчо Таков и сега той разказа спомена си пред btv.

Тина Търнър пристига у нас през 1981 година между концертите си в Полша и тогавашна Чехословакия, припомня btv.

Преди 42 години в зала „Универсиада“ легендарната Тина Търнър изнася своя концерт за софийската публика като част от нейното международно турне, което гостува в няколко български града.

„Не я пускаха да слезе от сцената, не искаха просто да си ходи“, разказва журналистът Янчо Таков. Той е един от малкото българи с лична среща с Тина Търнър. След концерта в „Универсиада“ той я кани за интервю в една от най-популярните телевизионни програми "Всяка неделя".

Трудно ли се съгласи тя? Ето отговора на Янчо Таков:

"Не, веднага, веднага. Тя ме погледна в очите и каза: "Добре, кога?". По време на интервюто я попитах: "Добре, ти си на върха, какво правиш оттук нататък?". Тя се засмя и посочи нагоре.

Като приключихме я попитах – „Няма ли да ни изпеете нещо, все пак хората ни гледат на живо?". И тя стана, изпя "What's love gotta do". Ако някой ме пита какво е Тина, ще кажа, че това е гласът на Господ".

Като спомен от концерта на Тина Търнър у нас „Балкантон“ издава нейна дългосвиреща плоча.

 

Панорама