Прокуратурата настоя за медийна прецизност при съобщения за темите на разпитите на Бойко Борисов

  • 25.05.2023
  • offnews.bg
Съдебната палата в София

Прокуратурата изпрати съобщение до медиите, в което опроверга медийни публикации, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован д два обяснения по стари обвинения.

От прокуратурата съобщават, че позицията на държавното обвинение е във връзка с медийни запитвания за основанията за призоваване на бившия министър-председател Борисов, сочи offnews.bg.

"Пресцентърът на Прокуратурата на България заявява, че твърденията за това, че се касае за "стари сигнали" и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината", посочват от обвинението.

Допълва се, че Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. - председател на политическа партия (отговаря на Бойко Борисов - бел. offnews.bg), М.Н. – бивш министър и др. лица (отговоря на Мирослав Найденов - бивш министър на земеделието в кабинет на Борисов - бел. offnews.bg).

Държавното обвинение припомня, че за проверката са съобщили на 23 май. "Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като "Барселонагейт", пишат от прокуратурата. Те заключват, че всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина.

 

България