Харманлийска журналистка с поетична награда

  • 30.01.2023
  • СБЖ
  • Златка Михайлова
Снимка: Янко Найденов

Януари донесе нова награда на харманлийската журналистка и поетеса Светлана Николова. Журито, определено за оценяване на Националния конкурс за литература „Вие пишете, ние четем“, я класира на престижното второ място.

„Любовта не е метафора“ бе темата на поетичната надпревара, организирана от издателство „Библиотека България“. Конкурсът е анонимен и се провежда за четвърта година.

228 поети , провокирани от интересната тема, бяха претенденти за наградите.Трима са щастливците, отличени с плакет, грамота и парична сума.

„Годината започва повече от удивително! За мен е чест да съм лауреат на националния конкурс. Чакам с нетърпение церемонията по награждаването и с нея - най-голямата ми награда - възможността да се запозная с интересни, талантливи и одухотворени хора, казва Светлана Николова.

Талантливата харманлийка приключи 2022 г с две награди от фестивал в Израел и с титлата „Доброволец на годината“ , присъдена и от Фондация „Астика“. Художествено представената от Светлана завладяваща история на дървото„ Пазител на Извора на Белоногата “ пък направи 250-годишният полски ясен на Харманли първенец в категорията “Вековните дървета говорят“ на популярния национален конкурс „Дърво с корен“. Разказът и за ясена и поемата „Изворът на Белоногата“ на П.Р.Славейков направи още по-популярни забележителностите на града ни , казват харманлийци.