Нова тв и Диана Янкулова от БНР с награди от БТПП

  • 02.12.2022
  • БТА/БНР
Наградените за постижения в икономиката. Снимка: БТА

На тържествена церемония в столицата бяха връчени 29-ите годишни награди за постижения в икономиката.  В категория "Медии" плакет и грамота получи Нова телевизия, а в категория "Журналист" бе отличена Диана Янкулова от БНР. Наградите връчи председателят на Българската търговко-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, цитиран от БТА и БНР, заяви, че предстоящата 2023 година ще наследи предизвикателствата на последните две, но към кризата, пандемията, войната и високите енергийните цени ще се прибавят и нови обстоятелства - като поскъпването на кредитите:

“Радвам се, че имаше фирми, които последваха нашите съвети да ограничат или затворят производства, които са губещи, да диверсифицират дейностите си, да се опитат да станат енергийно по-независими и да се лишат от печалби, но да внедрят нови машини, нови технологии в своите производства", каза Цветан Симеонов и отбеляза: "Работим във века на информацията и под лупата на медиите, които са наш коректив и връзка с обществото".

Плакет и грамота получи Нова телевизия, а с приза "Журналист на 2022" на БТПП беше отличена Диана Янкулова от програма "Хоризонт" на БНР. Тя благодари за наградата, която споделя с екипа на "Хоризонт", защото радиото е отбор. 

"Нашият труд не може да бъде остойностен, както във вашите компании, нашата сила са думите, които виждам, че не отлитат напразно в ефира, щом работата ми е била забелязана и оценена", отбеляза Диана Янкулова пред аудиторията на министри, посланици и предприемачи. "Нашият капитал е свободата да търсим истината и да информираме обективно слушателите си, защото знаем, че икономиката е двигателят, който може да ни изведе от кризите и да ни осигури по-богат и спокоен живот."

Наградата "Журналист на годината"  се присъжда за обективно отразяване на позициите на БТПП и нейните членове по актуални стопански теми с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.

 

 

м.л.