Хасковският музей награди млади оратори

  • 27.11.2022
  • СБЖ
  • Златка Михайлова

Първи национален конкурс за ораторско майсторство за деца ”Мисия будител” се състоя в Хасково. Организатор бе Регионалният исторически музей.

Проявата бе финансово подкрепена от Програмата за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти на Националия фонд „Култура“ . Идеята на екипа, който стои зад реализацията на инициативата, е по съвременен начин младите хора да се изявят по темата, да развият уменията си за логично мислене и изразяване, които са особено важни в днешния свят на нови технологии и комуникации.

Близо 100 ученици от 1-ви до 12-ти клас от страната изпратиха кратки видеа, в които представят своята идея за будителство в наши дни и дарбата си да говорят убедително.

Журито класира на призови места 9 ученици в три възрастови групи. Отличените са от Чирпан, Ямбол, Пловдив, Мездра и други селища.

Искам да стана учител, за да събуждам у децата обич към българското слово, каза на церемонията по награждаването гимназистката Хамзе Хаджихюсеин от СУ„Антим I“ в Златоград, наследник на първото светско училище в Източните Родопи.

Бъдете истински будители на утрешния ден, пожела на децата поетесата Ели Видева.