Български деца бяха отличени на Международен детски екологичен форум в Москва

  • 22.11.2022
  • Фондация „Устойчиво развитие за България“
Ива Христова 13 години

В Москва се проведе Международния детски екологически форум „Изменението на климата през погледа на децата 2022“. В него от България с творбите си участваха победителите в Националния етап от ученическия конкурс „Зелена планета“, организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ в партньорство с Националния дворец на децата и организационен комитет.

61 български деца получиха дипломи като победители в Международния екологичен форум, а Фондация „Устойчиво развитие за България“ беше наградена с грамота за значим принос при формирането на екологичната култура на децата и младежите, за признаване на важността на проблема с изменението на климата и за организирането на Националния етап от Международния детски екологичен форум през 2022 година. Наградите бяха подписани и връчени от президента на Фонда за климатична безопасност Олег Попов.

За поредна година в конкурса участваха с голям ентусиазъм стотици деца от всички краища на България и техните учители, като представиха свои стихове, есета, рисунки, проектни и научно-изследователски разработки в областта на социално-полезната екологична дейност на детските колективи, филми и презентации; колекции костюми от естествени материали, макети на арт-обекти, композиции  от природни материали и други.