Китайската медийна група стартира познавателна видеопоредица

  • 12.08.2022
  • bulgarian.cri.cn
  • Ивета Балевска

От следващата седмица Китайската медийна група (КМГ) започва да публикува поредица от няколко видеоклипа, представящ 20 интересни факта за Китай, които малко хора знаят. Точно затова в края на всеки от клиповете ще има по няколко въпроса, на които зрителите може да се опитат да отговорят и да покажат знанията си за КНР.

Клиповете ще бъдат публикувани в четири поредни петъка, като първото излъчване ще се е на 19 август. Любителите на китайската история, традиции, култура и философия могат да гледат „на живо” клиповете, или да ги разгледат по-късно в сайта на КМГ или във фейсбук-профила на най-голямата китайска медийна група.

Извънземни ли са създали културата на „Сансиндуей“? Колко години отне на Китай избавянето на 770 милиона души от бедността? Колко китайски компании са сред 20-те най-успешни в производството електромобили? Къде се намира най-дългият в света морски мост?

Това са само част от темите на видеоклиповете, които ще бъдат представени на сайта на КМГ и от които могат да се научат отговорите на въпросите.

Филмчетата могат да се видят, ако се следи сайта на български език на Китайската медийна група (КМГ) http://bulgarian.cri.cn/ и профила ѝ във Фейсбук https://www.facebook.com/CRI.Bulgarian.